Sök
Stäng denna sökruta.

MASTERMIND KONFERENS

Jag har precis kommit hem efter att ha varit på mastermindkonferens med Joanna Swica, Sara Öhman och Sara Rönne. Vi blandade datajobb med sessioner där vi utbytte kunskap och erfarenheter. Vi tränade, bastade, badade isvak, åkte skidor och blandade drinkar med Bella. Vi har massor och inget gemensamt. Det var enormt befriande att umgås med fyra personer som hela tiden ser möjligheter. Som skapat livet som dom vill ha det. Inte hur någon annan tycker det ska vara.

Vi samlades på söndagkväll i Mastermind mansion som vi hyrt. Beställde hem pizza, drack ett glas vin och stämde av vad vi ville ha ut av dom här dagarna. Måndag morgon började vi med träning i Sveriges finaste gym. Bra start på dagen. Sedan frukost och så satte vi oss och jobbade vid våra datorer. När man hade möte eller skulle föreläsa så tog man datorn under armen och gick in i sitt sovrum.

Sara beskrev det bra: “Dagarna gick snabbt och vi mixade samtal med jobbmöten och föreläsningar och morgonträning och skidåkning och allt vad det var. Över skärmen kastade vi ut en fråga eller samtalsämne och i skidliften spanade vi trender och möjligheter. Den mixen är bra. Rörelse ger hjärnan förutsättningar att reflektera och att samlas kring frukostkaffet ger bra snack. Vi är alla lika på det sätt att vi lever så som vi vill leva. Vi sitter i förarsätet i våra yrkesliv och vi har flera olika ben att stå på i vårt företagande men samlas också i våra konton; främst bloggarna och på instagram. Vi jobbar med olika saker men har gemensamt att vi med Sociala Medier och digital marknadsföring men vi har flera ben i utöver det. Vi brinner för personlig utveckling och framförallt – hur vi ska fortsätta utveckla vår business. Hur kan vi hjälpa varandra framåt och hur kan vi bli bättre? Vad saknar jag och vad kan jag tillföra? Vad händer om jag tänker på detta sättet och finns det andra vägar att gå?”

När vi satt i bastun och tittade ut över fjällen frågade jag hur man skapar en mastermind – det här kunde vi enas om:
* Hjärnan kräver minst lika mycket träning som kroppen. Många tror att man föds med en positiv och kreativ hjärna. Jag skulle säga ja – en smula (tack mamma och pappa) men det är också ett jobb. Varje dag. Varje timme. Minut. Sekund. Ibland är det lätt. Andra sekunder, minuter och timmar är det ett hårdare jobb.
* Nyfikenhet. Till livet, jobbet, människor och universum.
* Omge dig med människor som ger energi – och umgås med dom som inte alls är lik dig – det är där magin händer. Utbytet. Lärdomarna.
* Prioritera det som är viktigt för dig, det som får dig att må bra.
* Våga vara bekväm i det obekväma.

Internationella kvinnodagen, skål!

Tisdag. Vi började med frukost och några timmars jobb vid datorn innan vi satte oss i liften och tog några åk.

Tisdagkväll kom Bella hem till oss och lärde oss blanda naturdrinkar. Så kul! Så gott! Sugen på samma sak – tveka inte att kontakta Bella – du hittar henne här!  

Igår avslutade vi med att ta den här bilden innan …

… Öhman med snabba steg tog datorn under armen och tog sig till ett konferensrum och föreläste, jag och Rönne åkte skidor en timme och Swica checkade in på Holiday club innan hon drog ut i fjällen på sin första topptur.

Tack för enormt inspirerande och energigivande dagar. Det här gör vi om!

Läs mer om hur vi la upp våra dagar hos Sara – här! Här hittar du Joannas story om våra dagar. Och för din dagliga dos av mastermind Sara Öhman kikar du in här! 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *