Sök
Stäng denna sökruta.

PATAGONIEN

För sex år sedan … resan till Patagonien dök upp på Facebook häromdagen. Hade drömt om Patagonien i över tjugo år och så plötsligt var det möjligt. Tillsammans med Marie och Magnus gick jag till Torres del paine och vi var med i Patagonia Discovery Challenge. En av mina absolut mäktigaste resor någonsin.

Vill du läsa reportaget från Utemagasinet så hittar du det som pdf om du klickar här! Det var inte meningen att det skulle bli något reportage – men vissa saker är meningen och det här är en av dom.

Här hittar du några ord från då jag kom hem. 

  

En vecka där det enda viktiga har varit att få i sig mat, sova och ta ett steg framåt. Och ett till. Största hindret har varit det stora trädet som jag ska ta mig över. Det höga berget. Floden. Myren. Vattenfallet. Ofta gick vi över en topp och på andra sidan möttes vi av tio nya berg, två vattenfall, en regnbåge, en kondor och några guanacos.

Patagonien – vi ses igen – det vet jag!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *