Sök
Stäng denna sökruta.

Lyckopiller i en surströmmingsburk

Älskar känslan när jag kommer på en sak jag vill göra, inte har kunskapen att göra men tar små små steg mot drömmen och njuter av att vara nybörjare … Senaste åren har drömmen om att cykla rakt in i midnattsolen efter grusvägar i Lappland växt sig starkare. Jag ser framför mig hur jag följer vägen mot Kaitum, slår upp mitt tält vid Killinge fallet. Gärna med några goda vänner. Äter en god middag och delar en flaska vin. (Lättviktspackning – inte för mig) Övertygad om att det finns huuuuuur många grusvägar som helst att upptäcka men just den vägen är sinnebilden för min graveldröm – förmodligen för att jag sett den försvinna iväg där i fjärran när jag cyklat förbi på asfaltsvägen med min tempocykel.

Till dess så nöjer och njuter jag av att testa utrustning. Har aldrig cyklat med väskor på cykeln så det testade jag igår. ?Packade tält, liggunderlag, sovsäck, kök, dunjacka och lite annat smått och gott och testade cykla. En smula vingligt och ja … som Bicycling skrev häromdagen “vintercykling är som ett lyckopiller i en surströmmingsburk” Eller något.

Cykeln kan du läsa mer om här! Ska i ärlighetens namn säga att jag inte ens vet om jag fick väskorna på plats rätt … Men jag innan jag svänger västerut mot Kaitum kommer varenda spänne vara perfekt åtdragen. Jag är förvånad över hur mycket som ryms i dom och älskar att dom är vattentäta. Har gått på min guru Martins rekommendationer och har nu väskor från Geosmina. 

En sadelväska (25 l) en väska på styret, en ramväska och en liten ramväska (jag kallar den godis och telefonväskan)

 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Förundranflykter

År 2024 räcker det inte med att tillbringa tid utomhus. Människor längtar efter upplevelser som går utöver vardagen och kommer att söka efter något som vi kan kalla ”förundranflykter”.

Läs mer »

EN SITUATION NÄR ALLT VAR MÖJLIGT

Har du minnen där allt kändes möjligt. Kolsyra bubblar i blodådrorna, livet känns lätt, du är fullständigt närvarande och hög på livet. Jag har ett gäng sparade i min lyckolåda.

Läs mer »

Tack & hej 2023

Tack och hej då 2023. Ett jädra bra år. Men också ett jädra sorgligt år. Kan ärligt säga att jag inte kan minnas ett år jag gråtit så mycket. Sagt farväl till räven, svärfar och goda vänner som gått vidare på tok för tidigt. Och det gör ont. Men det gör också att jag känner livet i mig ännu tydligare.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *