Sök
Stäng denna sökruta.

#LEVFÖRFAN DAG 25

Ibland vaknar jag och livet är grått. Allt är egentligen exakt som igår men det ligger en grå hinna över mig. Ibland ett kli i kroppen som jag inte riktigt vet vad det betyder. 

Jag tar inget beslut om något. 

Speciellt inget beslut om hur jag mår eller hur den här dagen ska bli innan jag har: 

1. Druckit kaffe och ätit frukost. 

2. Rört på mig. Helst utomhus. 

3. Duschat.

Sedan kan jag fundera om den grå känslan och kliet finns kvar. Om ja så gräver jag djupare och ser om jag kan göra något åt det. Om nej så fortsätter jag dagen och förväntar mig att den kommer bli bra. 99 dagar av 100 är den grå känslan borta. Våra kroppar är gjorda för att röra på oss och för bra energi. 

Tänker ofta på vad Greger sa när jag frågade hur han kunde fortsätta springa under ett marathon när han gjorde sina 30 Ironman* på 30 dagar. Han svarade ”jag funderar på om jag fått i mig energi – har jag fått i mig energi så vet jag att det är huvudet så då är det bara att fortsätta” 

Tycka vad man vill om det men jag tycker det är inspirerande – att inte alltid analysera och överanalysera utan att först se om tre djupa andetag, lite rörelse och en kaffe och macka löser det som känns som världens undergång när man vaknar. Lite så. 

* Ironman = du simmar 3860 meter, cyklar 18 mil och springer ett maraton (4,2 mil) på det. 

Ps. Självklart varken tror jag eller tycker att man ska glömma allt och träna bort ångest … jag berättar bara hur jag tacklar en helt vanlig vardag där jag vaknar och allt känns grått, trist och meningslöst. 

Ps2. Just måndagar har jag en stående träningsdejt 07:00 för att börja veckan bra. Vi kör 30 minuter löpning och styrka på det. Träningsdejter alltså – bästa! Det är ett tips – hitta en vän och en tid som passar er och bestäm att ni alltid ses där och då! 

 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

En reaktion på ”#LEVFÖRFAN DAG 25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *