#LEVFÖRFAN DAG 23

Läste att ljudet av vind i löv är ett av de bästa sätten att få oss att slappna av. Att göra ingenting i naturen är som ett spa för hjärnan. Oavsett om det kallas mindfulness, stubbsittning eller skogsbad. 

Det handlar egentligen om kravlös vistelse i skogen och att ta in skogen med alla sinnen. Att låta dofter, ljud och känselintryck lugna ner kropp och hjärna. Jag får samma upplevelse genom att se eller simma i havet. Vandra och vakna i fjällen. Kolla på skogs-tv några timmar. Medveten närvaro. Meditation. Kalla det vad du vill men se till att tvätta din hjärna då och då. Töm för att kunna fylla på. 

Jag tänker inte hänvisa till tusen studier utan säger bara känn efter och är det så att du brukar älska att promenera i skogen men så kan du plötsligt inte göra det utan att det kliar i kroppen eller din hjärna vandrar på ett sätt den inte brukar – se till att få det du behöver i ditt liv för att du ska kunna stilla tankarna och få den återhämtning du behöver. Det kan vara svårt. Det kan vara lätt. Lägg ingen värdering i det – bara gör vad du behöver. 

Foto: Hans Berggren

Nå gillar du det här så gillar du nog också

#Levförfan mugg

Vill du köpa en #Levförfan mugg – mejla mig på sofie@lantto.se Strax kommer du kunna köpa dem i en rejäl webshop igen men just nu är det enda sättet att höra av sig direkt till mig.

Läs mer »

Tips för att starta semestern lugnt

8 tips för en återhämtande semester! Har flera gånger läst att vi är som lyckligast just INNAN semestern. Forskning har visat att lyckonivån når sin topp precis före semestern. När vi väl har semester kan plötsligt tröttheten komma ikapp och allt är inte så rosenskimrande som man drömt om. Det sista du vill är att ägna flera semesterdagar åt att varva ner, eller bli sjuk för att du kört så hårt att du kraschar när du väl drar ner på tempot. Här hittar du åtta praktiska tips för att landa in i semestern lugnt – ta till dig det som talar till dig.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *