Search
Close this search box.

#LEVFÖRFAN DAG 21

Jag är med i Seasons Of You med Therese och Sara Rönne och får ett sms varje morgon med en uppmaning, träningspass eller en skrivuppgift. Det är kul att bli styrd och bara göra. Genom att rucka våra cirklar så händer det saker i hjärnan.

Första veckan handlade om att ”Hedra din story” Då fick vi bland annat göra en tidslinje med 10 händelser som inverkat på mitt liv. Först skulle vi bara skriva ner dom första 10 livshändelserna som vi kom att tänka på och några dagar senare fick vi beskriva HUR dessa händelser gjort avtryck på den jag är idag.

Det här var dom tio händelserna jag skrev ner på fem minuter vid första tillfället:

Kiruna. Flyttade till Kiruna och gick Byggnads Teknisk på gymnasiet. Träffade Hans Berggren.

Fallskärm. Började hoppa fallskärm i Gällivare.

Det finns få saker som betytt så mycket för mig som just fallskärmshoppningen. Det är också få saker jag tyckt varit roligt +-4000 gånger. Först av allt människorna. Alla slags människor. När jag hamnar i ett sammanhang där någon berättar om någon HEEEEELLLLLT otroligt människa så ler jag oftast och tänker att jag träffat 100 ännu galnare, vackrare och intelligenta människor. Alla med glitter i ögonen.

Det är också hoppningen som lärt mig mest om stress, hur jag är och vill vara som instruktör och det är också där jag tävlat i både SM och VM.


London. Direkt efter gymnasiet åkte jag till London och jobbade som AuPair samtidigt som jag läste engelska och foto. Det är lite mysigt att tänka tillbaka på att vara 19 år och känna att man är gryyyyymt världsvan.

TSL. Flyttade tillbaka till Kiruna och gick Turistsportlinjen. En två årig friluftsguideutbildning. Bland det bästa jag gjort. Vi vandrade i Sarek två veckor, packade om och åkt till Lofoten och klättrade och gick på toppturer.

Klassresan gick till Svalbard.

En bild från när vi övade på hur man räddar någon som ramlat ner i en glaciärspricka.

Staffan.

Högskola och Berghs. Mellanlandade i Gällivare innan jag började plugga Grafisk teknologi på högskolan i Borlänge samtidigt som jag jobbade på Romme Alpin som skidlärare och Dalarnas äventyrscentrum som guide.

Valde att läsa ett år Tidningsdesign på Berghs och har sedan dess jobbat som Art Director.

AD. Direkt efter vår slututställning fick jag jobb som AD på Internetguiden. Fortsatte på PC för alla, Vagabond, Fitness, Womens Health, Norska Runners World, Utemagasinet, Vasalöparen …


Det jobb som gjort störst avtryck när jag tittar i bakspegeln är när jag började jobba på träningstidningen Fitness. Människorna jag jobbade med där finns fortfarande med i mitt liv. Vissa till vardags, andra nära hjärtat. Det var också där jag började jobba som instruktör på gym, hade varit instruktör inom fallskärmshoppning och i skog och mark innan så steget till att börja leda yoga, cykling, löpning och en massa annat var kul men inte så stort.

Några av kollegorna under Maries bröllop. Shenor, jag, Marie, Minna och Johanna.


Mamma. Att bli mamma till Mira och Elis är det bästa och mest lärorika jag varit med så här långt i livet. Punkt.

Ironman. Det började med en simkurs och har så här långt blivit 19 Ironman och ett gäng swimruntävlingar. Den där känslan av att tro att något är omöjligt – men så går det – den känslan är obetalbar. Älskar simma, cykla och springa fast jag fortfarande kan skratta lite inombords åt att många tror att jag är en sjukt vältränad människa. Jag skulle säga att jag framförallt har ett sjukt bra huvud. Som kan gasa, bromsa och underhålla mig under dagar av rörelse. Jag skulle säga att i princip alla kan göra en Ironman men jag har full förståelse för att man inte vill det.

Egen företagare. Har haft Lanttodesign i flera år men för tre år sedan är jag 100% egen och älskar det. I huvudsak formger jag tidningar, böcker och muggar men det händer att jag tar uppdrag och designar kläder som Cykelkurbits.

Vissa punkter är enormt stora – andra mest vändpunkter i mitt huvud. Det finns såklart miljoner andra händelser – och människor – det här var det som dök upp först i mitt huvud när frågan kom.

Jag lever mer efter citatet ”Det finns en anledning till att backspegeln är så liten och att vindrutan är så stor, dit du är på väg är mycket viktigare än där du har varit.” Men jag tycker det är kul att se tillbaka på allt härligt jag gjort och allt jag lärt mig så hedra min story känns någonstans fint men jag kopplar egentligen det mer till att hedra mina förfäder och den historia som finns i min DNA. Men njut av den största #tbt jag någonsin gjort här så tar vi förfäderna en annan dag.

Om du skriver ner 10 händelser som inverkat på ditt liv – vilka tio är dom första du tänker på?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 3

Lägga till med båt mellan y-bommar. Att smeka gasreglaget – inte grovhångla. Försiktigt och fint för att hitta känslan för hur mycket man behöver svänga.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *