Sök
Stäng denna sökruta.

#LEVFÖRFAN DAG 16

161227_NZ20161227_0125
Planera semester en helt vanlig helg! När jag hör någon säga att dom längtar till dom slutat jobbet, till det blir helg, till semestern brukar jag fråga vad du skulle göra då och många gånger svarar dom sova ut, äta långfrukost, läsa en bok, kolla tv-serier, äta middag med vänner …

Gör det nu! Gå all in helgsemester. Vänta inte – det enda vi vet är att vi har nu. Är drömmarna större än en långfrukost så ta frukosten till att planera för framtiden.

161229_NZ20161228_0007 (1)

161231_nz20161230_0077

Mina barns största intresse just nu är INTE att hänga med mig och jag inser att det förmodligen bara handlar om några få år som jag faktiskt kan påverka hur mycket dom är med mig. Ett personligt nyårslöfte är att göra vad jag kan för att skapa minnen med dom. Just nu äter vi kanske inte helt hälsosamt mycket amerikanska pannkakor – det är för att det är enklaste sättet att ”lura” mina barn att äta frukost med mig. Samtidigt som jag då och då kan sakna tiden då en promenad från dagis var ett äventyr, dagar då jag stod för 100% trygghet och M och E på allvar trodde jag hade svaret på livet, universum och allt däremellan så fullkomligen älskar jag att vi nu bor med två tonåringar som har otroligt skön humor och lär mig saker om mig själv men också kan diskutera livet, universum och allt däremellan med.

161231_nz20161230_0183

170101_nz20170101_0160

Bilderna är från när vi var på Nya Zeeland – några favoritminnen.

* Jag veeet att vi varken kan åka till Nya Zeeland eller äta middag med vänner – det jag menar är – gör vad du kan med det du har!

Drömhelg – vad gör du?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 3

Lägga till med båt mellan y-bommar. Att smeka gasreglaget – inte grovhångla. Försiktigt och fint för att hitta känslan för hur mycket man behöver svänga.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

2 reaktioner på ”#LEVFÖRFAN DAG 16

  1. Jag låtsas att jag är på skidsemester när vintern kommit på hemmaplan och fyller dagarna med vinteraktiviteter både med och utan familjen ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *