#LEVFÖRFAN DAG 13 : #NÄRJAGDÖTT

Inget får en att känna sig så levande som att inse att jag kan dö. Idag. Imorgon. Om femtio år. Jag vet inte. Du vet inte. Men vi ska alla göra det. I många år så sa jag att jag inte är rädd för att dö – jag ser lite fram emot det, det ska bli spännande att se vad som händer sen. För det vet inte jag. Inte du heller. Det finns något väldigt spännande i det. 

Men jag ska erkänna att när jag för några år sedan blev kallad tillbaka för en extrakontroll efter en mammografi och kände jag otroligt starkt att JAG ÄR INTE KLAR! Som jag #Levtförfan – men så mycket jag har kvar och bara tanken på att inte få vara med när mina barn växer upp gjorde att jag fick svårt att andas. Extrakollen visade inget ovanligt och fick mig bara ännu mer övertygad om att jag tänker fortsätta göra mitt bästa för att stega vidare genom livet och uppfylla drömmar och hjälpa till att göra världen till en bättre plats på det sätt jag kan. Jag har alltid viljat inspirera till att du ska #LevFörFan utan att du ska behöva bli påmind om din egen död genom att bli sjuk. 

För att få dig att känna dig riktigt levande har jag gjort en pdf för dig att fylla i om vad du vill ska hända #NärJagDött. Den är uppdelad i fyra delar bara för att när jag själv försökt fylla i Vita arkivet (klicka här för att komma till Fonus Vita arkivet–det är den jag inspirerats av) har jag fastnat i att det blev för mycket så jag tänker att vi tar det steg för steg. Om du vill fyller du bara i del ett av #NärJagDött och så är det bra med det – men det kan vara en enorm hjälp till dom som är kvar och älskar dig. Att inte behöva fundera på vad du vill. 

Klicka här för att komma till en pdf på hela #NärJagDött 
Om du bara vill ha del 1 så klickar du här!
Och här är platsen att klicka om du vill ha del 2–4 av #NärJagDött 

Det är så mycket lättare att prata om döden en solig frisk onsdag än en blåsig tisdag då döden är väldigt närvarande. Men prata om döden tror jag är bra – vi ska alla dö så bättre att inse det och använda din tid på jorden till något positivt, härligt och bra. 

Du kan börja med att berätta om du vill bli begravd på något speciellt ställe. Om ja – var? 

Sedan tycker jag vi stegar ut i världen och lever för, som författaren Per Olov Enquist sa ”En dag ska vi dö. Men alla andra dagar ska vi leva”. 

 

Ps. Det här är inget testamente – det här är några papper du kan fylla i med önskemål till dom som finns kvar. Varken mer eller mindre. 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

#Levförfan mugg

Vill du köpa en #Levförfan mugg – mejla mig på sofie@lantto.se Strax kommer du kunna köpa dem i en rejäl webshop igen men just nu är det enda sättet att höra av sig direkt till mig.

Läs mer »

Tips för att starta semestern lugnt

8 tips för en återhämtande semester! Har flera gånger läst att vi är som lyckligast just INNAN semestern. Forskning har visat att lyckonivån når sin topp precis före semestern. När vi väl har semester kan plötsligt tröttheten komma ikapp och allt är inte så rosenskimrande som man drömt om. Det sista du vill är att ägna flera semesterdagar åt att varva ner, eller bli sjuk för att du kört så hårt att du kraschar när du väl drar ner på tempot. Här hittar du åtta praktiska tips för att landa in i semestern lugnt – ta till dig det som talar till dig.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *