Sök
Stäng denna sökruta.

#LEVFÖRFAN DAG 13 : #NÄRJAGDÖTT

Inget får en att känna sig så levande som att inse att jag kan dö. Idag. Imorgon. Om femtio år. Jag vet inte. Du vet inte. Men vi ska alla göra det. I många år så sa jag att jag inte är rädd för att dö – jag ser lite fram emot det, det ska bli spännande att se vad som händer sen. För det vet inte jag. Inte du heller. Det finns något väldigt spännande i det. 

Men jag ska erkänna att när jag för några år sedan blev kallad tillbaka för en extrakontroll efter en mammografi och kände jag otroligt starkt att JAG ÄR INTE KLAR! Som jag #Levtförfan – men så mycket jag har kvar och bara tanken på att inte få vara med när mina barn växer upp gjorde att jag fick svårt att andas. Extrakollen visade inget ovanligt och fick mig bara ännu mer övertygad om att jag tänker fortsätta göra mitt bästa för att stega vidare genom livet och uppfylla drömmar och hjälpa till att göra världen till en bättre plats på det sätt jag kan. Jag har alltid viljat inspirera till att du ska #LevFörFan utan att du ska behöva bli påmind om din egen död genom att bli sjuk. 

För att få dig att känna dig riktigt levande har jag gjort en pdf för dig att fylla i om vad du vill ska hända #NärJagDött. Den är uppdelad i fyra delar bara för att när jag själv försökt fylla i Vita arkivet (klicka här för att komma till Fonus Vita arkivet–det är den jag inspirerats av) har jag fastnat i att det blev för mycket så jag tänker att vi tar det steg för steg. Om du vill fyller du bara i del ett av #NärJagDött och så är det bra med det – men det kan vara en enorm hjälp till dom som är kvar och älskar dig. Att inte behöva fundera på vad du vill. 

Klicka här för att komma till en pdf på hela #NärJagDött 
Om du bara vill ha del 1 så klickar du här!
Och här är platsen att klicka om du vill ha del 2–4 av #NärJagDött 

Det är så mycket lättare att prata om döden en solig frisk onsdag än en blåsig tisdag då döden är väldigt närvarande. Men prata om döden tror jag är bra – vi ska alla dö så bättre att inse det och använda din tid på jorden till något positivt, härligt och bra. 

Du kan börja med att berätta om du vill bli begravd på något speciellt ställe. Om ja – var? 

Sedan tycker jag vi stegar ut i världen och lever för, som författaren Per Olov Enquist sa ”En dag ska vi dö. Men alla andra dagar ska vi leva”. 

 

Ps. Det här är inget testamente – det här är några papper du kan fylla i med önskemål till dom som finns kvar. Varken mer eller mindre. 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *