Sök
Stäng denna sökruta.

#LEVFÖRFAN DAG 9

Dagens #Levförfan tips får bli sömn! Jag är fruktansvärt tråkig – när jag lägger mig i sängen somnar jag. Jag har insett att det är en superkraft. En superkraft jag är tacksam för – för ju mer jag läser om sömn desto mer inser jag att det är en nyckel till att klara av det mesta.

Vår son Elis lärde mig att leva utan sömn – skämt och sido men att få barn gjorde att jag fick ett nytt förhållande till sömn. Den blev mer värd samtidigt som jag förstod att jag klarar av en dag utan att knapp få sova – vilket har gjort att jag aldrig oroat mig inför en tävling utan tänkt att får jag inte sova så är det inte hela världen. Så fort jag tänkt den tanken så brukar jag somna.

När jag hade Carl Norell som coach så fick vi rapportera vår sömn, han ville att vi skulle ligga i sängen nio timmar. Sedan skickade han ett gäng forskningsrapporter om hur mycket bättre återhämtning och hur fantastiskt immunförsvar man fick om man såg till att få sin sömn varje natt.

Sover du bra och så plötsligt gör du det inte så tycker jag du ska ta det på allvar. En natt spelar ingen roll men fortsätter det så fundera på varför och gör något åt det … det är ofta en av flera varningsklockor innan du närmar dig utbrändhet.

Sover du bra? Och du som inte gör det … berätta vad fungerar för att du ska sova bättre?

Intressant TED-talk om sömn:

Sex sömntips från samma föreläsare hittar du här!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Förundranflykter

År 2024 räcker det inte med att tillbringa tid utomhus. Människor längtar efter upplevelser som går utöver vardagen och kommer att söka efter något som vi kan kalla ”förundranflykter”.

Läs mer »

EN SITUATION NÄR ALLT VAR MÖJLIGT

Har du minnen där allt kändes möjligt. Kolsyra bubblar i blodådrorna, livet känns lätt, du är fullständigt närvarande och hög på livet. Jag har ett gäng sparade i min lyckolåda.

Läs mer »

Tack & hej 2023

Tack och hej då 2023. Ett jädra bra år. Men också ett jädra sorgligt år. Kan ärligt säga att jag inte kan minnas ett år jag gråtit så mycket. Sagt farväl till räven, svärfar och goda vänner som gått vidare på tok för tidigt. Och det gör ont. Men det gör också att jag känner livet i mig ännu tydligare.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *