#LEVFÖRFAN DAG 9

Dagens #Levförfan tips får bli sömn! Jag är fruktansvärt tråkig – när jag lägger mig i sängen somnar jag. Jag har insett att det är en superkraft. En superkraft jag är tacksam för – för ju mer jag läser om sömn desto mer inser jag att det är en nyckel till att klara av det mesta.

Vår son Elis lärde mig att leva utan sömn – skämt och sido men att få barn gjorde att jag fick ett nytt förhållande till sömn. Den blev mer värd samtidigt som jag förstod att jag klarar av en dag utan att knapp få sova – vilket har gjort att jag aldrig oroat mig inför en tävling utan tänkt att får jag inte sova så är det inte hela världen. Så fort jag tänkt den tanken så brukar jag somna.

När jag hade Carl Norell som coach så fick vi rapportera vår sömn, han ville att vi skulle ligga i sängen nio timmar. Sedan skickade han ett gäng forskningsrapporter om hur mycket bättre återhämtning och hur fantastiskt immunförsvar man fick om man såg till att få sin sömn varje natt.

Sover du bra och så plötsligt gör du det inte så tycker jag du ska ta det på allvar. En natt spelar ingen roll men fortsätter det så fundera på varför och gör något åt det … det är ofta en av flera varningsklockor innan du närmar dig utbrändhet.

Sover du bra? Och du som inte gör det … berätta vad fungerar för att du ska sova bättre?

Intressant TED-talk om sömn:

Sex sömntips från samma föreläsare hittar du här!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

#Levförfan mugg

Vill du köpa en #Levförfan mugg – mejla mig på sofie@lantto.se Strax kommer du kunna köpa dem i en rejäl webshop igen men just nu är det enda sättet att höra av sig direkt till mig.

Läs mer »

Tips för att starta semestern lugnt

8 tips för en återhämtande semester! Har flera gånger läst att vi är som lyckligast just INNAN semestern. Forskning har visat att lyckonivån når sin topp precis före semestern. När vi väl har semester kan plötsligt tröttheten komma ikapp och allt är inte så rosenskimrande som man drömt om. Det sista du vill är att ägna flera semesterdagar åt att varva ner, eller bli sjuk för att du kört så hårt att du kraschar när du väl drar ner på tempot. Här hittar du åtta praktiska tips för att landa in i semestern lugnt – ta till dig det som talar till dig.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *