Sök
Stäng denna sökruta.

#LEVFÖRFAN DAG 8

Meditera. Jag har inte mediterat mycket. Eller så har jag det … för att vara i skogen ger mig samma känsla i hjärnan som att meditera. Att springa ett långpass själv ger mig samma känsla. En Ironman ger mig samma känsla. Att vara hemma i Lappland och åka skidor ger mig samma känsla. Att hoppa fallskärm har i perioder gett mig samma känsla. Först tomheten, lugnet, stillheten och sedan hur idéerna börjar komma smygande. Min sambo säger att han mediterar när han är i skogen och jagar. 

Jag tänker att fler och fler gått igång på Ironman, swimrun och att springa i skogen är för att vi har en längtan efter just det där … stillheten i hjärnan. Den fullständiga närvaron. Ingen telefon, inget annat jag ska göra. Om jag tänker efter har alla aktiviteter jag älskar någon form av total närvaro, Flow. Kalla det vad du vill. 

Syster Lisa beskrev hennes sätt att meditera idag (läs: löpning)  Hon använde  uttrycket ”enda gången orkestern i huvudet är tyst” För henne inträffar den totala tystnaden med noll andra tankar, bara en känsla av här och nu mellan 160-180 i puls, det slår aldrig fel. Den infinner sig inte i yoga för henne.

Eftersom jag väljer att inte åka hem till Norrland just nu så har jag varit lite orolig över att jag inte får min andningspaus – så jag har mediterat några minuter varje dag de senaste veckorna. Ibland tre minuter, ibland tjugo och upptäckt att det är en quickfix till mitt Norrlandslugn. Tomheten, lugnet, stillheten och sedan hur idéerna börjar komma smygande. 

Jag har mediterat i omgångar i livet, det började när jag hoppade mycket fallskärm och vi gjorde yoga på morgonen och avslutade med att se mitt perfekta hopp framför mig om och om igen. (Mer om det en annan dag)

Sen i november har jag använt appen Mindfully som har över 200 olika meditationer – och du kan välja hur lång tid du ska köra så guidas du … Jag gillar den för att den är svensk och det går inte att hitta en enda lotusblomma i den (!) Skulle du känna för att testa så kan du klicka här för att testa gratis i 30 dagar (sedan övergår den i ett abonnemang men avslutar du innan så kostar det dig ingenting – sätt en påminnelse i telefonen om du vill vara säker på att komma ihåg att ta ett beslut om du vill fortsätta eller inte)  Vad har du att förlora? Ge det tre minuter om dagen i 30 dagar och se vad som händer. 

Meditation – vad är det för dig?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Förundranflykter

År 2024 räcker det inte med att tillbringa tid utomhus. Människor längtar efter upplevelser som går utöver vardagen och kommer att söka efter något som vi kan kalla ”förundranflykter”.

Läs mer »

EN SITUATION NÄR ALLT VAR MÖJLIGT

Har du minnen där allt kändes möjligt. Kolsyra bubblar i blodådrorna, livet känns lätt, du är fullständigt närvarande och hög på livet. Jag har ett gäng sparade i min lyckolåda.

Läs mer »

Tack & hej 2023

Tack och hej då 2023. Ett jädra bra år. Men också ett jädra sorgligt år. Kan ärligt säga att jag inte kan minnas ett år jag gråtit så mycket. Sagt farväl till räven, svärfar och goda vänner som gått vidare på tok för tidigt. Och det gör ont. Men det gör också att jag känner livet i mig ännu tydligare.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *