Sök
Stäng denna sökruta.

DU KAN KALLA MIG GRAVEL-LANTTO!

Jag har drömt om att cykla #gravel sedan några år tillbaka. Det började som en dröm i Norrland … jag såg dom där oändliga grusvägarna lägst med älvarna med riktning mot fjällen … såg mig själv fortsätta rakt in i midnattssolen på en gravelcykel* … Men jag stod där i Skaulo och kunde välja på att cykla tempo norrut eller söderut längst med E10:an. (Väldigt härligt det med) 

Har suktande tittat på bilder av gravelcyklister och älskat respektlösheten mot alla bajsnödiga cykelregler. Det är jeansshorts och rutig skjorta, cykelbyxor och bar över. Allt. Det är allt.

Jag går inte riktigt igång på mtb, för feg för hala hällar, vassa stenar och stora rötter. Men jag Ä L S K A R cykla stig och har tänkt att gravel skulle vara en förening av min kärlek till landsvägscykling OCH skogen. Jag tycker det blir otrevligare och otrevligare ute på vägarna och har sett gravel som ett sätt att kunna cykla mina ben trötta utan att behöva vara (lika) rädd för bilister.

I söndags infriades drömmar. Jag rullade med Martin och Anna Det var så vansinnigt roligt. Det var som att hitta hem. Jag vill bara trampa vidare … jag tänker skaffa sköna väskor till cykeln och dra på äventyr. Sova en natt eller hundra i skogen. Rulla mil efter mil i midnattssolen. Det är vad jag ser fram emot … och det är så kul att känna den där glädjen, drivet och lusten till att cykla.

Och nej, det tar inte slut här. Jag tog med min nya kärlek hem. Martin kallar den för en instegsgravel (vilket gör mig rädd … för jag inser att det som allt när det gäller cyklar finns mer och mer och mer bakom nästa hörn) men just nu så ska jag rida in i solnedgången (det blir rätt tidiga sådana…) med min nya cykel. (En Scott speedster gravel 40) 

Varför mustasch? Det är ju movember! 

Jag frågade Martin vad jag ska kalla honom för jag älskar fortfarande mina Tyskar men nu har jag tydligen en Schweiz-Amerikan också. Välkommen till familjen.

Frågade på Instagram vad jag ska döpa honom till och har fått in förslag på Skrevraketen, Trump. Gunter, Pippi, Ronja, Black Panther och Svarta Fara. Har du något förslag?

* En cykel gjord för att kunna cykla grus, stig och lite allt möjligt med den. Lite grövre däck än på en landsvägshoj.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

En reaktion på ”DU KAN KALLA MIG GRAVEL-LANTTO!

  1. Köpte just en begad Trek 920 på annons, det är en touringhoj med pakethållare, den ska kunna funka som en schysst gravel om man monterar av hållarna. Ska bli intressant att prova, och kanske är packcykling planen för sommaren 2021 om man inte kan resa riktigt som man varit van!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *