Sök
Stäng denna sökruta.

STORKUKSLUGN

“Storkukslugn står för ett grundmurat självförtroende som inte är arrogant eller skrytsamt. Ordet används om både män och kvinnor.”

Fick ett meddelande av en vän: du borde göra en mugg av ordet “storkukslugn” och en länk till Språktidningen.

Vet inte riktigt vad jag tycker om ordet. Pratade med Therése Furudal Hydén förra veckan om reaktionerna när hon på Instagram stories sa “vet inte om det är med bilar som med fittor … en stor fitta är bättre än en liten” och fick massa reaktioner på att det var väl ändå en liten fitta som var bättre än en stor och hon undrade VARFÖR en liten skulle vara bättre än en stor? För vem liksom?

Varför jag inte tycker om ordet har flera bottnar. Dels kan jag inte påstå att jag tycker om orden kuk och fitta. Dom känns inte positiva och det är inga ord jag använder till vardags. Dels är jag nå så sjukt less på stereotypen att en stor kuk skulle vara något bra. Eller rättare sagt att något med kuk per automatik är något bra och fitta inte. Storfittalugn – vad väcker det för tankar och känslor?

Så jag tycker ordet storkukslugn känns förlegat men kan jag använda det även för kvinnor så kan jag ändå gå igång lite, lite på det. För om någon skulle säga att jag är definitionen av storkukslugn och jag tolkar det som att “jag har ett grundmurat självförtroende som inte är arrogant eller skrytsamt” då skulle jag bli glad.

Storkukslugn. Storfittalugn. Vad säger du?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

En reaktion på ”STORKUKSLUGN

  1. Intressant hur man triggar av att se vissa bokstäver i kombination, jag håller med dig. Både kuk och fitta ser liksom fult ut i text, innan man ens har hunnit läsa orden inne i huvudet?
    Nyskapande i all ära, men svårt att tro att så många vill göra någon av stor-lugns-varianterna till del av sitt vardagsspråk? De är nog för laddade och ovana, ännu.
    Spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *