Search
Close this search box.

MIN BILD PÅ OMSLAGET AV MAGASIN ÖSTERÅKER

Sprang här idag. Med räven. Vi har aldrig mött så många människor. Familjer som satt och fikade, människor som sprang, cyklade, promenerade och bara var. #Corona är skit på så många sätt men det här är positivt – många hittar ut tillsammans med familjen. ?

Jag tänker låtsas att jag har en smula med det att göra (inte Corona!) utan att det var många i just Trastsjöskogen. En favoritplats i Åkersberga. Och just den här bilden när Jennie och Magnus Brisman springer vid Södersjön är på decenniets första nummer av Magasin Österåker som samtliga hushåll och företag i Österåker fick hem i brevlådan den här veckan. Klicka här för att läsa! ?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 3

Lägga till med båt mellan y-bommar. Att smeka gasreglaget – inte grovhångla. Försiktigt och fint för att hitta känslan för hur mycket man behöver svänga.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

En reaktion på ”MIN BILD PÅ OMSLAGET AV MAGASIN ÖSTERÅKER

  1. Upplevde samma sak, kombinerat med första helgdagen med sol och blå himmel på… evigheter, igår, i Jonseredsskogarna utanför Göteborg. Härligt! (Och lite egoistiskt… vi var ute så tidigt så det var ensamt i skogen nästan ända tills vi var tillbaka vid startpunkten…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *