2020 – ETT BRA ÅR!

2020. Ett nytt år. Vitt. Oskrivet. Vissa tycker att man inte ska ge nyårslöften – du är bra som du är och du ska inte göra upp storartade planer bara för att det är ett nytt år i kalendern. Andra pratar om att sätta en intention för året. Jag tycker du får göra precis som du vill och känner för. Själv älskar jag nyårslöften som “en utekaffe ute i veckan” och drömma om platser jag vill besöka. Saker jag får ett leende av att tänka på att jag ska genomföra.

Jag tycker om att sammanfatta året innan och sedan drömma och planera det kommande året. För får jag ner mina drömmar på papper så blir det plötsligt en plan och varesig jag jobbar aktivt för det eller bara har det i bakhuvudet så brukar jag förvånansvärt ofta ha genomfört allt jag fick ner på mitt papper.

Årets rödaste dag firade jag med långfrukost och sedan pizza och så gjorde jag dom här fyra pdf:erna som du kan skriva ut och använda om det känns rätt.

  1. 2020. Skriv ner ditt ord för året (läs hur Sara beskriver det här) Jag brukar välja ett ord eller ett mål som mitt ord och sedan har jag det i bakhuvudet när jag tar beslut. Har haft ord som Frihet som ord. Sedan kan du fylla i vad du ska göra, besöka, lära dig, ha mer och mindre av. Vad du ska ge och så fyller du i vad som är viktigt på riktigt. Viktigt på riktigt för mig är min familj. Enkelt förklarat tycker jag viktigt på riktigt är det du svarar på frågan “vad skulle du göra om du visste att du ska dö imorgon” …
    Sedan säger jag dröm! Du kan kalla det mål, du kan kalla det önskelista men fundera på vad du vill. Dröm stort. Dröm litet. Men kom ihåg att det ska vara DINA drömmar, drömmar som får dig att le, gärna med lite pirr i magen. Inte någon annans. Du kommer inte prioritera löpning för att grannen övertalat dig att tjejmilen är ett bra mål. Välj härliga mål, mål du ler när du tänker på hur du lyckas!
  2. Utvärdera en dag i ditt liv. För det första vi måste vara överens om är att vi alla har lika många timmar på ett dygn. Det här är så jämnställt det bara kan bli. ALLA HAR 24 TIMMAR. Du. Jag. Alla. Om vi siktar på att sova åtta timmar och en vanlig vardag jobba åtta timmar så har vi åtta timmar kvar att göra … ja vad då? Vila? Träna? Kramas? Du bestämmer över din tid. Sedan kan du fylla i din perfekta vardag och din drömdag. Jag tycker du ska använda tiden till precis det du vill, men jag vill att du tar ett aktivt beslut. Om du vill ta två av dina timmar till att kolla TV, Instagram eller Facebook så ska du göra det! Eller stirra in i en eld. Om det gör dig gott, just do it och jag menar det från mitt hjärta.
  3. En vecka. Hur ser din drömvecka 2020 ut? Vilka dagar ska du göra vad? Överdriv inte ut skriv ner hur du skulle vilja ha dina veckor. Skriver jag ner vad jag ska göra så gör jag det – om inte så fastnar jag lätt i något annat.
  4. Året. Vad drömmer du om att göra? Ironman i augusti, en tältnatt i månaden, eller vandra efter Kungsleden? Skissa ner saker du drömmer om varje månad. Härliga saker! Frukost med vänner. Nakenbad. Barfotapromenader i gräset. Kaffe på en fin plats. Saker du ser fram emot.

Två andra tips är att sätta en bild på ditt mål som bakgrundsbild på telefonen/datorn OCH byt lösenorden till något som gör att du säger åt din hjärna om och om igen att du kommer lyckas. (Läs om hur lösenordet Winn@Rockman15 fick mig och syster att vinna Rockman ett år) 

Ok. Du kommer dö imorgon, vad gör du idag?

Ingen som fått den frågan av mig har sagt att dom skulle springa intervallpass, äta Nutrilett eller köpa en ny bil. Alla har sagt att dom skulle umgås med människorna dom älskar mest.

Det är knäppt kul med Ironmans, storslagna företagsplaner och att resa jorden runt men när det gäller – vad är viktigt på riktigt? Fundera över vilka du skulle träffa och ringa den där sista dagen i ditt liv och se till att hänga med dom människorna så mycket du kan. Nu. Om träningsplanen mot din livs snabbaste Ironman spricker, ta ett djupt andetag och inse att det finns viktigare saker i livet än ett missat träningspass. Eller ens en missad tävling. Om inte den stora affären gick i lås. Landa i det – vad f*n spelar det för roll om 100 år?

Jag vill att du drömmer, stort och härligt men landa då och då i vad som faktiskt är viktigt på riktigt. Det är oftast dom små sakerna. Människorna. Vardagen. Se till att du vaknar en vanlig torsdag och ler för du har det bra. Sedan tar vi ett steg mot den där drömmen. Och ett till. Drömmen som får dig att vakna imorgon ännu lite gladare för att du är ett steg närmare.

Får jag bara och enbart ge tre råd inför 2020 så är det
1. Kom ihåg vad som är viktigt på riktigt – aka människor du älskar.
2. Se till att prioritera sömn och återhämtning! En av dom sista sakerna du vill säga om ett år är “2020 var det utbrända året”
3. #LevFörFan!

Berätta. Vad drömmer du om? Hur hittar du tid till det du vill? Och om du bara får ge tre råd inför 2020 – vilka tre skulle det vara?

Ps. Läs gärna: “Så hittar du tiden till det du vill” där finns en länk till ett annat papper du kan skriva ut och använda om det passar dig bättre.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

#Levförfan mugg

Vill du köpa en #Levförfan mugg – mejla mig på sofie@lantto.se Strax kommer du kunna köpa dem i en rejäl webshop igen men just nu är det enda sättet att höra av sig direkt till mig.

Läs mer »

Tips för att starta semestern lugnt

8 tips för en återhämtande semester! Har flera gånger läst att vi är som lyckligast just INNAN semestern. Forskning har visat att lyckonivån når sin topp precis före semestern. När vi väl har semester kan plötsligt tröttheten komma ikapp och allt är inte så rosenskimrande som man drömt om. Det sista du vill är att ägna flera semesterdagar åt att varva ner, eller bli sjuk för att du kört så hårt att du kraschar när du väl drar ner på tempot. Här hittar du åtta praktiska tips för att landa in i semestern lugnt – ta till dig det som talar till dig.

Läs mer »

En reaktion på ”2020 – ETT BRA ÅR!

  1. Intressant! Jag lever ett till synes ganska beigt liv, har inga mål eller nyårslöften eller planer för nåt, men det blir liksom rätt bra ändå!
    Har en fin livskamrat, bra boende, en kropp som kan göra det mesta jag vill att den ska göra, ett bra jobb och en lön som gör att jag inom rimliga gränser inte behöver fundera så mycket på olika utgifter, tillräckligt många bra vänner och kolleger för att trivas, … så jag ser fram emot vilka mål och tips som delas! Kan ge nya insikter, med lite tur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *