Sök
Stäng denna sökruta.

#SPRINGFÖRTERESE

Sprang en kvällsrunda med räven. Vi lufsade, luktade, andades och njöt. Och grät. Terese Alvén. Du skulle få ditt tredje barn till sommaren. Inte dö. Det är inte ok någonstans. Jävla helvetes skitsjukdom!

När jag läste inlägget “Jag har cancer” hos Terese Alvén blev jag ledsen. Nu får det vara nog tänkte jag eftersom jag visste att hon väntat hennes och Glenns tredje barn när läkarna i november förra året upptäckte en cysta på en av hennes äggstockar. Den opererades bort, men senare uppstod komplikationer och dom förlorade sitt barn.

Den här filmen från Terese Instagram två veckor efter “den värsta dagen i mitt liv” gör mig glad! (Svep höger för att se den)

 

När hon i slutet av april akut åkte till sjukhuset för kraftiga smärtor i buken konstaterade läkarna att hon drabbats av en ovanlig och väldigt aggressiv form av äggstockscancer.
Hon kommer bli frisk, tänkte jag. Något annat finns inte. Förra onsdagen fyllde hon år. Gick in och skulle gratta henne och möts av orden “Idag fyller jag 37 år och läkarna tror det här kommer bli min sista födelsedag. Jag ska kämpa men jag har förlikat mig med tanken.”

Vänta nu – hon åkte in till sjukhuset i slutet av april och nu har hon förlikat sig med tanken att det här är hennes sista år? Nä, så allvarligt kan det inte vara tänker jag. Till jag i lördags ser hennes man lägga upp det här på Facebook:

Idag valde Tess, i samråd med läkaren, att bli sövd under hennes sista tid. Hon har inte mycket krafter kvar ens när hon är vaken och känner inte att hon orkar med den stora ångesten det innebär att bara känna sin kropp sakta förtvina bort.
Tess familj stöder hennes önskan och har under dagen fått säga adjö medan hon fortfarande var tillräckligt klar i huvudet.
Tess kommer nu att få ro i själen och sinnet under hennes sista tid i livet. Hennes familj kommer att vara vid hennes sida nu och för alltid. ??
Till alla er som stöttat och skickat kärlek till Tess och hennes familj, ingen nämnd och ingen glömd, ni ska veta att ni gjort en stor skillnad i denna svåra tid.
Nu ber vi om er förståelse i att familjen behöver lugn och ro. Vi vill påminna om Tess önskan att inte skicka blommor eller andra gåvor, utan i stället tänka på Cancerfonden.
Fortsätt att springa för Terese och fortsätt stödja Cancerfonden i jobbet med att utrota den här hemska sjukdomen.
#fuckcancer

Då brast det och jag kommer på mig att tänka på Terese, Glenn och barnen hela tiden. Jag skulle ljuga om jag sa att vi var nära vänner, men hon har funnits i utkanten av mitt liv i över 15 år och vi har träffats oräkneliga gånger. Hon – alltid med glittrande ögon fyllda av energi. Lugn men ändå med bus i blicken. Det absolut värsta jag hört någon säga om henne är att “hon är lite präktig”. Det är som att säga att någon är lite väl genuin.

Imorse kom det här från hennes man Glenn:

Vår älskade Terese Alvén har somnat in för gott.
Under natten tog Terese sitt sista andetag och hon gjorde det med familjen närvarande.
Terese fick aldrig en ärlig chans att slå tillbaka mot sjukdomen. Den låg hela tiden steget före läkarna och de behandlingsformer vi har tillgängliga mot cancer idag. Nu är hennes kamp över.
Ord kan fortfarande inte beskriva våra känslor för vad Terese och hennes familj och vänner gått igenom.
Vi är väldigt tacksamma för den värme och kärlek ni skickat och förmedlat i olika sammanhang.
Att Tess berörde många personer visste vi redan, men att hon betytt så här mycket var överväldigande.
Insamlingen, Spring för Terese, på Cancerfonden kommer att finnas kvar. Det värmer med alla bidrag. Vi måste besegra den här hemska sjukdomen.

Fortsätt dela och fortsätt sprida Tess budskap om rörelse och glädje. Spring, dansa eller ta en promenad och gör det till en vana. Gör ni det så lovar jag att Tess kommer att le ner från himlen.
Nu ber vi om samma respekt som ni visat tidigare till hennes familj, så vi får sörja i ro.
#fuckcancer

Jag kan inte ta in det här. Jag är så innerligt ledsen. Men också ännu mer beslutsam om att leva varje dag. Leva som fan. Suga in varje gnutta härlighet i mina celler. Krama mina barn. Skratta ofta och högt. Inspirera till att röra sig.

Gör det du också – spring för Terese och har du så skänk en peng till cancerforskningen! Den där jävla skitsjukdomen kan dra åt helvete.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

En reaktion på ”#SPRINGFÖRTERESE

  1. Ja far är helvete cancerfan. Det är inte greppbart vad som drabbat Terese och hennes familj. Sååå sorgligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *