Sök
Stäng denna sökruta.

SKIDA MED UTE

Har varit på “Skida med Ute” och känner bara tack, tack, tack. Tack för härliga dagar! Johanna, Tobbe och Fredrik – tack för otroligt bra coachning. Tack Högbobruk för goooood mat. Tack Silva för lån av pannlampor så vi kunde åka skidor i mörkret. Och tack till alla deltagare som med nyfikenhet, glädje och mycket jävlaranama gjorde varje minut rolig under lägret.

Vi började med en föreläsning av Johanna Ojala. En sak jag tog med mig och som jag hade som mantra under helgen var “näsa-knä-tå” i linje under varje skidtag. Det hjälpte mig att flytta min tyngdpunkt från sida till sida och få bättre fäste.

Sedan var det vallainstruktion. Jag har alltid hatat att valla och när skins-skidorna kom för något år sedan kände jag HALLELUJA! Oftast räcker det med lite glidvalla (men i ärlighetens namn har jag inte ens gett det till mina skidor …)

Fredagen började med flödande Lanttoyoga. Jag höll två yogapass under helgen. Ett flödande för att väcka upp kroppen på fredagsmorgon och ett återhämtande yinyogapass för att återhämta kroppen på lördagen. Enkelt men inte lätt eftersom mer än hälften aldrig testat yoga och även om jag älskar yoga nuförtiden så vet jag eeeeeeexakt hur det känns att gå på ett yogapass och känna hur jag bara vill därifrån – och göra något vettigt 😉

Frukost och sedan var det dags för magi. Vi delade upp oss i två grupper och körde teknik med Johanna och Tobbe.

Sååå bra! Efter två timmar var det lunch. Styrkepass med Johanna och sedan ut i spåren igen. (Och vilka spår – kolla!!!)

Efter fyra timmars skidåkning kanske man kan tro att vi fått nog men nej – det bästa sparade vi till sist. Mörkerskidåkning. Vi fick låna pannlampor av Silva och drog ut i spåren. Vi började ett gäng tillsammans men först försvann Josefin och efteråt sa att hon inte ville stanna för att hon fick flyt. Och Joanna – som stod på skidor för första gången tidigare samma dag – försvann svischande in i mörkret.

Älskar att omslutas av mörkret. Att bara höra mina andetag. Pannlampan lyser upp träd, efter träd, efter träd och det känns som jag flyter fram i ett drömlandskap. Jag och Lisa stannade till och fotade. Plötsligt kommer Joanna åkande. Va, vi trodde du var framför oss säger vi och hon svarar “nej, jag råkade ta 8,5 kilometerspåret men alltså det här – det här är bättre än all terapi som finns. Jag älskar det!” (Läs hennes inlägg om lägret – man blir lycklig från tårna över hennes beskrivning av hur det är att testa något för första gången)

Efter besök i spaat högg vi in på en f yrarättersmiddag som var sjuuuuukt gooood.

Högbobruks dessertbuffee. Världsberömd. Så goooood.

Lägret avslutades med yinyoga där chefredaktör Marie drog vinnare av ett par nya skidor, en helg i Högbro bruk, en pannlampa från Silva och en prenumeration på Utemagasinet lite då och då under timmen.

Som sagt var – fantastisk helg. Allt var bra, men extra kär är jag i tjejen ovan. Johanna – vilken instruktör, föreläsare och människa. Jag ger henne fem stjärnor av fem!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *