Sök
Stäng denna sökruta.

UTEFEST 2018

Förra helgen var jag på Utefest. En friluftsfest. Jag var med på yoga, jag fick klättra via ferrata för första gången, elda, paddla havskajak, dricka kaffe, tälja, lyssna på bra föreläsare, skogsbada, springa trail och mycket mycket mer. Häng med  genom min bildbomb!

Efter Via Ferratan så går man ner från toppen av berget, och tar man det branta vägen så kan man gå in i en grotta på vägen.

Lördagen swischade förbi.  Jag började med yoga. Sedan frukost vid öppen eld.

Direkt efter hängde jag med havspaddlarna. På bilden Maria – otroligt skön tjej. Har en känsla av att vi setts förut. Men det är nog mest att hon är så skön så det känns som vi bara måste vara vänner.

Efteråt tog jag mig tillbaka till Friluftsbyn. Gick/sprang upp på Skuleberget och mötte upp gänget som gick en vandring med Fenixgruppen. På bilden ser du Skullman mitt i en föreläsning om värdet av att “förbered dig för storm”

Felicia och Anton. Anton jobbar som reporter på Utemagasinet och mitt uppdrag var att fota dom han hade intervjuat under turen.

Köpte med mig lunch till mig och Marie och sedan gick vi vårt snabbaste för att hinna innan löparna och friluftsfrämjandes vandrare upp på Slåttdalsberget. Väl där fotade vi och pratade med alla som passerade toppen.

Löpargänget på Slåttdalsberget. Extra kul att det var Anna och Thomas som höll passet. Vi sågs senast i England när jag kollade in deras ryggar under en resa till The lake District.

Marie spanar efter vandrare. När jag såg den här bilden tänkte jag på att jag aldrig känt mig ensam i naturen. Ofta i stan. På jobbet. Eller till och med på fest. Men inte i fjällen. Men Marie ser lite ensam ut på bilden.

Vi gick tillbaka till bilen via Slåttdalsskrevan. En favoritplats!

Varje kväll var det föreläsningar och liveband.

Älskar att sitta vid elden med ett glas vin!

En rolig sak med Utefest är att det alltid finns någon att prata med. Många kommer dit ensam, men eftersom man oftast gör massor av aktiviteter under dagen så lär man känna massa människor och så ses man vid lägerelden på kvällen.

Bor gör man i tält, eller tentipi, eller i stuga. Vilket man vill.

En av nyheterna i år var skogsbad. Alltså att bada i skogen. Med kläderna på insupa skogen med alla sinnen. Vi vandrade med Lisa och Petra och stannade till och gjorde lite övningar.

Efter ett tag stannade vi till och fick “ett föremål” i vår hand. Först skulle vi känna. Sedan lyssna. Lukta. Smaka … använda alla våra sinnen för att upptäcka föremålet. Bra övning – dom flesta rusar genom livet men genom att stanna till och använda alla sinnen så landar man som det så fint heter hääääär och nuuuuu. Och livet är alltid bäst här och nu! (Eller oftast i alla fall ;))

Känner Lisa och Petra lite sedan innan och blir glad bara av att träffa dom! Sjukt lyxigt att skogsbada med dom. Kolla in Spira för inspiration!

Elles svampkurs och svampprovning var som alltid sjukt bra! Jag lyckades få smaka den här svampen (röksvamp om jag minns rätt) SÅ. JÄFLA. GOD!

Söndagen började med cykling. Och som alltid var jag lycklig bara av att få trampa!

Det här är Sanna – det är hon som är projektledare för Utefest. Hon är bara bäst! Hon har planerat och styrt upp allt. Under helgen var hon överallt. Hela tiden. Först upp och sist i säng. Sanna, tusen tack för att jag fick vara med på ett hörn.
Tack för bra helg!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

PACKNING FÖR VANDRING

Här hittar du tipsen till en perfekt packad vandringsryggsäck. Från strategiskt placerade snacks i midjebältet till viktiga verktyg som kompass, karta, pannlampa och toalettpapper i det översta facket. Sovprylar, köksutrustning, dunjackor och regnkläder har sina egna dedikerade platser för enkel åtkomst under pauser.

Läs mer »

Prylen: kängan Mira

Vi träffades när jag letade efter sällskap till Patagonien. Det var kärlek vid första ögonkastet. Testade några andra men de var antingen

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *