Sök
Stäng denna sökruta.

BEST OF ÅKERSBERGA

Sms från Marie: Du är med i lokaltidningen Kanalen. “Nyckeln till min glädje är tacksamhet” (tio skrattande smileys efteråt)
Jag sms:ar tillbaka “Är det ok eller måste vi flytta?”
Marie: “Alltså allt som står är ju sant och så, det är ju du. Men det är väldigt mycket på liten yta – känns som du upphöjt i 100 och det mäktar man ju nästan inte med …”
Jag: “Men du svarar inte på frågan måste vi flytta?”

Nu har det gått några veckor och det känns som vi kan bo kvar.
Jag listade bland annat mina bästa tips i Åkersberga och valde det här:

Här kan du läsa hela artikeln!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 3

Lägga till med båt mellan y-bommar. Att smeka gasreglaget – inte grovhångla. Försiktigt och fint för att hitta känslan för hur mycket man behöver svänga.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *