Sök
Stäng denna sökruta.

BÄSTA TIPSEN FÖR DIN ROADTRIP

Jag älskar roadtrip! Känslan av en fulltankad bil och äventyr framför mig varesig det är sommarlov med familjen eller vänner. Här är mina bästa tips för en lyckad roadtrip och några av mina favoriter.

 1. Vad finns? Googla. Kolla vackra bilder från området på Pintrest. Börja drömma. Skriv ner platser du vill se. Mat du vill äta.

161231_nz20161230_0152

2. Ladda ner kartor på din telefon – sparar batteri och har du plötsligt ingen täckning så kan du ändå se var du är och vart du ska …

3. Appar. Finns det någon bra app till landet/platsen du ska besöka? Ladda ner!

4. Roadtriplistan! Inte att förglömma. Ladda ner/förbered en bra lista på spotify. Kolla så bilen har bluetooth eller ta med en mojäng så du kan lyssna på din egen musik.

161227_NZ20161227_0134

5. Googla/använd tripadvisor för att hitta bra matställen. Eller inte. Blandningen av att ibland få äta något helt oväntat är nästan värt att inte ta reda på vad som finns i närheten. Men gångerna jag plötsligt suttit i en bil fylld med sura människor för att vi inte fått mat i oss är fler än gångerna jag blivit glatt överraskad. I vilket se till att ha ett nödförråd med nötter och godis. Om möjligt ett kök så ni kan fixa mat eller en kopp kaffe på någon helt övergrymt vacker plats.

170106_NZ20170105_0020

6. Appen Payback för att skriva in när någon betalar för bensin eller mat är gryyyym. Du kan ha olika valutor eller skriva in om det bara är två av tre som ska dela på en kostnad och så räknar den ut vem som är skyldig vem i slutet av resan. Så slipper någon lämna bilen och känna att dom betalat mer än någon annan. Älskar!

7. Glöm inte solglasögonen, våtservetter, billaddare till mobilen, vattenflaska och en termosmugg.

Nu till några roadtrips som gjort mig lycklig.

Island med Katti och syster Lisa. Island. Ett land jag drömt om. Länge. Så plötsligt fick jag chansen. Två vänner hade en resa bokad. Icke avbokningsbar. Skaffade hundvalp som dom inte vill lämna. Husse stannar hemma och Matte Katti, syster och jag åker istället.

151121_iceland0534

Stannade bland annat till vid den vackraste poolen jag någonsin simmat i.

1410125_lofoten0415

Lofoten – aldrig en dålig ide! Enligt mig världens vackraste plats. Jag har varit där och dykt, klättrat, gått toppturer och sagt att där ska jag bo när jag blir gammal. Kommer inte flytta dit imorgon men jag håller fast vid att det är en av världens vackraste platser. En helg åkte jag och två kollegor upp. Vilken helg! Vi åt god mat, vi åt torrfisk, vi såg havsörn, vi sprang upp och ner för berg, vi red islandshästar, vi lyssnade på roadtripmusik, skrattade och körde till vägs ände.

20170731_susannesskafferi_varmt0165
Roadtrip med min barndomsvän Sussi och Hjördis. Att kliva in i Hjördis är som att kliva in i en mindfullnessmaskin. Hjördis färdas i den takt Hjördis vill. 70 kilometer i timmen är lite stressigt men går enligt Hjördis. Det är bara att luta sig tillbaka i sätet, lägga sig i höger fil och rulla. Man hinner prata med sin vän om vad som hänt sedan vi sist. Man hinner prata om minnen som hur lärarna sa åt oss “Sofie och Sussi nu får ni SKÄRPA ER annars …” när vi hade något av våra skrattanfall som inte gick att hejda. Du vet sådär så det bubblar i magen, du försöker sluta skratta men det går inte, och så fort ditt anfall lugnar sig lite så bubblar den andras skratt upp så det aldrig tar slut. Och du hinner skapa nya skrattanfallsminnen under färden. Vi rullade över landet och vidare in i Norge …

20170729susannesskafferi0316

Colorado med Marie. Hon köpte hatt och gick all in. Damn vad kul det var!

På väg upp till Independence pass.

170101_nz20170101_0013-1

En av av mina livs bästa resor var till Nya Zeeland med familjen. Roadtrip inklusive kärlek, kramar och äventyr. Läs mina tips här!  

Den här finns också med på min bästa roadtrip lista: Marie, Magnus och jag hade två dagar innan starten på Patagonien Discovery Challenge. Vi hyrde bil och gick upp till Torres del Paine. Sov över en natt och susade tillbaka till Punta Arenas.

Vad är dina bästa roadtriptips och har du någon roadtrip du är extra glad över att få göra?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

3 reaktioner på ”BÄSTA TIPSEN FÖR DIN ROADTRIP

 1. Hej igen! Kul inlägg. Vi gör mest resor från punkt A till punkt B, men älskar att bila så kanske skall satsa på att göra några road trips. Har dock gjort tre som jag kommer att minnas länge.

  Den första var när jag och min yngsta dotter åkte över till Boston för att hälsa på min äldsta dotter / syster som pluggade i Burlington, Vermont. Vi gjorde då en road trip till Maine via New Hampshire, på den amerikanska västkusten, i november.
  https://mabontomic.com/blogg/2016/11/19/burlington-vt-again

  Förra året gjorde jag och maken en av våra resor till Sydafrika och där bilade vi från Durban till Mocambique till Johannesburg. Sedan flög vi till Kapstaden och gjorde lite rundresor där. Kommer att lägga upp inlägg om Kapstaden senare denna månad.
  https://mabontomic.com/blogg/2017/8/31/sydafrika-south-africa?rq=Road%20trip%20sa

  Och nu i vår blev det en road trip till Slovenien. https://mabontomic.com/blogg/2018/4/26/slovenia-hisa-franko?rq=Hisa%20franko

  Kram Catharina

 2. Så spännande med Patagonien, är ju absolut på min bucketlist.
  Min man och jag har gjort många roadtrips, så svårt att inte nämna alla. Men tre som jag verkligen kan rekommendera till andra är att köra the Alcan. När jag flyttade från Fairbanks, AK, till Madison WI så körde vi den. Flera dagar genom Kanadas helt oändliga bergslandskap och sedan Montana. Montana till Wisconsin är ju ganska tråkig men då går det ju fortare att köra haha. Den andra är Bozeman-Moab-Las Vegas-Missoula-Bozeman som vi gjorde för ett par vintrar sedan. Hade aldrig sett de där magnifika stenformationerna i Utah så den resan kommer jag sent att glömma. Den tredje och sista roadtrippen som jag vill nämna är Madison-Badlands-Beartoothpass-Bozeman. Igen så är det inte sådär jättemycket att se mellan Wisconsin och hela South Dakota (iallafall inte enligt mig…) förutom Badlands som ligger relativt nära Wyoming. Beartooth pass är ju sedan out of this world. Så vackert, och sedan Montana och Bozeman igen. Men som sagt, de mesta roadtrip resorna vi har gjort är främst i Alaska och Montana.

  Vi pratar alltid om att skapa det perfekta carcamping kittet, men väntar fortfarande på den dagen. Nu har vi en coleman twoburner som vi alltid tar med för fina middagar eller lata frukostar som även blir bättre då man tar med sig gjutjärnspannan. Vi har alltid med camping stolarna, och även ett litet bord som passar bra på de camping ställen som inte har något bord, eller om man kör dispersed camping eller bara behöver ett extra bord. Tupperware/plastbehållare för extra mat man lagat, ziplocs, och sopsäckar gör livet enklare. Vi har ju även alltid en stor cooler, som vi brukar köpa block ice till, det håller så otroligt länge. Funderar fortfarande på perfekta lösningen i kylboxen, med hyllor och sånt, förr i tiden så var det inkluderat tydligen. En plastlåda med alla köksgrejer som man snabbt kan ta med sig, även om man åker på kortare resor. Som du nämner, musiklistor, men även podcasts och ljudböcker. Ja du hör, listan kan bli hur lång som helst 🙂

 3. Roadtrips är det bästa, så många fina platser man inte ser annars! 🙂 Vi bygger ju campervan nu (följ oss på @twomakingmemories) och kör iväg mot Danmark, Tyskland & Holland på söndag. Inga planer mer än att mountainbikes och kitesurfgrejer ska med i bagaget, sen hamnar vi där vi hamnar – troligtvis på episkt vackra platser där vi får vara alldeles själva, i mysiga städer på glasspauser och massor av stränder & fina skogar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *