Sök
Stäng denna sökruta.

Midnightsunswimrun

Jag brukar säga att när magen går igång på något så är det bara att köra. Jag har haft koll på det här swimrunloppet sedan det startade men jag har inte varit sugen. Och om det är något jag försöker förmedla så är det att DU alltid ska göra det du vill och känner glädje av – det spelar ingen roll hur bra ide din kompis tycker att tjejmilen, triathlon eller starta ett företag är om inte din mage går igång …

Men nu … med mindre än en vecka kvar till start så kände vi att KLART VI SKA KÖRA! Så nu har Lanttosisters anmält sig till Midnightsunswimrun i finska Lappland.

Starten går 19:00 och målgång kring midnatt. Längtar redan efter målgångsbastun!  

Älskar att jag ska få springa mellan platser som Pirunkuru och Kesänki. En total sträcka av 30,8 km. 26,57 löpning och 4,22 simning uppdelat på nio simningar och tio löpningar. Dags att putsa swimrunskorna och ta fram linan. Vi har en vecka på oss att finputsa på tekniken. Eller att komma igång med swimrunträningen. Lite beroende på hur man ser på saken.

Ps. Apropå Finland så älskar jag den här: “The Most Important Word In Finnish”:

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 3

Lägga till med båt mellan y-bommar. Att smeka gasreglaget – inte grovhångla. Försiktigt och fint för att hitta känslan för hur mycket man behöver svänga.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

En reaktion på ”Midnightsunswimrun

  1. Oj vad jag väntar på racerapporten. Jag var sugen på Midnight swinrun hela våren, men datumet pasade inte. Dessutom tänkte jag att det kanske är för lång simsträcka för mig. Och att vattnet i Lappland skulle vara iskallt den här tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *