Sök
Stäng denna sökruta.

Order: #LevFörFan

Jag vill gärna tro att livet alltid löser sig. Jag älskar att göra upp nya planer, sikta högt och härligt. Men vet du, ibland slås fötterna bara undan och du kan inte göra ett jävla dugg. Det är också livet. Det är skit. Men det är också bra att bli påmind om att vi bara har några sekunder på den här jorden så det är ta mig tusan bara att göra det bästa av dom sekundrarna, minutrarna, timmarna, dagarna, veckorna, månaderna, åren. För du har ingen jävla aning om det handlar om sekunder eller år. Du kan ana, men du vet faktiskt inte.

Jag har alldeles, alldeles för många vänner som plötsligt dött. En dag här och skrattar med mig och nästa borta. För alltid. Och det gör så ont. Ibland gör det förlamande ont. Men det gör också att jag blir mer och mer beslutsam om att göra allt jag kan för att verkligen leva, varenda dag. Det är klart jag också blir vardagsirriterad på små skitsaker men i det stora hela så försöker jag hela tiden att använda min tid till att samla så många krispiga andetag, så många skratt och härliga minnen jag bara kan med min familj och mina vänner. Jag gör mitt bästa för att lämna ett positivt avtryck i världen. Inte positiv som en glad jävel utan positiv i bemärkelsen att jag inte försöker lämna några spår efter mig mer än härliga minnen. Positiv i bemärkelsen att när någon ber om hjälp så hjälper jag om jag kan. Positiv i att jag gör mitt bästa i att inspirera fler att ta just fler djupa andetag och berätta för dom som dom älskar att dom älskar dom. Att få fler att ibland faktiskt landa i att du ska dö – så gör det bästa av tiden du faktiskt har. Det är vad #LevFörFan står för mig.

Förra hösten köpte RandoJanne #LevFörFan mugg av mig och sedan dess har jag haft lite kontakt med honom. Nu sitter jag här med tårarna rinnande. Igen. Long story short så upptäcktes en tumör i magsäcken på Janne för drygt ett år sedan. Han opererades och fick cellgifter och friskförklarades (så mycket man nu kan friskförklaras så snabbt inpå) I höstas fick han ett nytt cancerbesked och igår gick han bort. Även om vi inte var nära vänner så blir jag så innerligt ledsen.

Igår kom det här. Läs och sedan uppfyller du Jannes önskan om att vi tillsammans utrotar barncancer och efter det så ställer du ner kaffekoppen, kramar eller ringer dom du älskar. Sedan tar du tag i att börja jobba mot något du drömmer om att göra innan du dör. Ok?
—-
La Lepre Stanca sörjer en cykelvän.
Det är med stor sorg vi publicerar denna text och det är med stor sorg vi kan meddela att vår vän Jan Paananen lämnat oss efter en tids sjukdom. Janne fick ett lugnt och fint avslut när han under fredagsförmiddagen cyklade vidare på nya vägar. Våra tankar går till hans familj och nära och kära.
Med sitt stora hjärta, glada humör och eviga leende har Janne under flera års tid spridit en enorm cykelkärlek runt sig. Alltid funnits till hands för nyblivna cyklisters funderingar och aldrig tackat nej till runda.
När Janne satt med i klungan visste man att det skulle bli en bra cykelrunda. När Janne satt med i klungan visste man att det fanns någon som lyssnade. När Janne satt med i klungan visste man att det fanns någon som skulle ta hand om en när man cyklade in i väggen. När Janne satt med i klungan visste man att det fanns två otroligt starka ben och två otroligt stora lungor i klungan som skulle få en att få slita det där lilla extra. När Janne satt med i klungan visste man att man alltid hade en perfekt rygg att ligga bakom när man behövde det.
Janne var och kommer alltid att förbli den perfekta cykelkompisen och var du än är Janne, så kommer du alltid sitta med i vår klunga!
Till minne av Janne och som en hyllning till hans stora cykelhjärta, hans enorma kamp mot cancern och engagemang under taggen #levförfan, skänker vi 10000:- till Team Rynkebys Jönköpings kampanj till förmån för Bancancerfonden. Vill du skänka ett bidrag till samma kampanj gör du det bäst via Swish på nr 123 426 2945. Läs mer här!
Cykla i vind, Janne!
Du fattas oss.
La Lepre Stanca genom Calle Andersson, Ordförande
—-
Fotot på Janne är från Instagram 


Nå gillar du det här så gillar du nog också

Tour de Roslagen

En bättre söndag. Drygt tio mil med Sherides. Tack för fin runda och bra sällskap!  Fika efter sex mil på Hökeriet. Fint

Läs mer »

2 reaktioner på ”Order: #LevFörFan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *