Sök
Stäng denna sökruta.

#LEVFÖRFAN

Plötsligt ser jag ett #Levförfan event på Facebook och min första tanke var “har-någon-snott-min-hashtag”? Läser vidare och kommer till RandoJanne – en person jag haft instagramkontakt med sedan han köpte en mugg av mig för ett år sedan.

Nu sitter jag här med tårarna rinnande och känner bara jävla skitsjukdom! Alltså jävla-jävla-skitsjukdom! Long story short så upptäcktes en tumör i magsäcken på Janne för ganska precis ett år sedan. Han opererades och fick cellgifter och friskförklarades så mycket man nu kan friskförklaras så snabbt inpå. För några veckor sedan skriver han såhär:

“Cancern är tillbaka, tumören går inte att operera, den har förmodligen gjort metastaser i ryggraden, ibland blir inte livet som en tänkt sig. Så då tar vi det härifrån och framåt, den här bloggen tänkte ju jag skulle handla om min väg mot PBP 2019, är det realistiskt att jag kör PBP då? Jag vet inte, jag vet ingenting just nu …”

Levförfan-eventet då? -> “Eventet kom till för att hylla en av Jönköpings cykelambassadörer Janne P som är svårt sjuk och samtidigt påminna oss om att kan bidra i arbetet mot cancer genom en liten gåva. Just nu har insamlingen passerat 71000:- och vi kämpar vidare med insamlingen och samtidigt påminna oss om att njuta av livet.”

Bidra gärna, här är swish-nummet: 123 426 29 45 (Team rynkeby – God morgon Jönköping) Fyll i #levförfan.

Jag känner mig maktlös men säger – Janne – här kommer en stor #LevFörFan kram!
Och du som läser – just det – #levförfan!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 3

Lägga till med båt mellan y-bommar. Att smeka gasreglaget – inte grovhångla. Försiktigt och fint för att hitta känslan för hur mycket man behöver svänga.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *