Sök
Stäng denna sökruta.

HEMLÄNGTAN

150912_SALTOLUOKTA_20000481

September. Månaden då jag längtar hem till norr. Lappland. Morgonen kan innehålla  frost men vid lunch kommer högsommarvärmen. Sambon jagar älg och det är så jag funderar på att ta upp det där med jakt bara för att hävda min rätt till lika många veckor i skogen. Men jag vill inte ut i skogen, jag vill ut i fjällen.

Förra året åkte jag hem ett dygn. Året innan en helg i Saltoloukta. Nu sitter jag här och tänker Sarek. Eller åtminstone Skierfe. Min kompass drar mig norrut. Till dess tänker jag skärgård … Inte samma sak, men jag kan hitta samma stillhet.

151017_vaddo0243

Jag säger #hemlängtan. Vilken plats tänker du på då?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

MITT FÖRSTA ÄLGPASS

För första gången i mitt liv så drar jag en lott ur jaktledarens keps för att få ett eget pass. “Tornet i

Läs mer »

Norrländska uttryck

Min släkt pratar finska, eller meänkieli som är den bästa av blandningar. Jag gick på finska som hemspråk i grundskolan (mest för

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *