Sök
Stäng denna sökruta.

LAPPLAND I LOVE YOU

20170711Vainsaari0006

Det tar alltid en dag eller två innan jag landar i tempot i Lappland. Får det där lugnet så jag inte blir irriterad i kön på Ica för att kassörskan ska prata om Göstas (han framför mig i kön) frus höft är bättre nu efter operationen. Och det sägs att det blir mycket hjortron i år. Men man vet ju aldrig. Och vädret, ska det verkligen fortsätta regna så här mycket? Och hörde ni att Larssons satte potatisen efter midsommar?

Ibland krävs det en vedeldad bastu för att min hjärna ska varva ner och kroppen liksom ska börja röra sig långsammare. När jag tar varmvatten från tanken ovanför kaminen och fyller på med kallvatten i bunken till det blir perfekt så går det inte att ha bråttom. Det går inte att tänka på annat än just hur vattnet känns mot handen när jag rör runt för att känna temperaturen. När jag lyfter bunken ovanför huvudet och häller och funderar på om jag behöver en till för att få ut schampot ur håret? Eller exakt hur snabbt jag ska dricka min öl för att den ska vara god hela tiden. Vandrar tankarna iväg med blicken över sjön så är det lätt att ölen blir för varm och upplevelsen inte perfekt.

20170715UTE_dundret0117

Jag brukar försöka bli lite uttråkad. Eller inte uttråkad men tömma hjärnan och följa med tempot. Dricka både påtår och tretår av kaffet. Springa en vända utan klocka. För då börjar det bubbla i min hjärna. Idéerna blir så många och härliga att jag bara måste ta fram skissboken och få ner dom.

killingifallet20170715_0003

Min mamma läste “Bucketlist för äventyrare” i senaste Utemagasinet och fnös lite och sa att sådant där fanns inte ens när hon var yngre då var handlade det om att bärga höet och sätta potatis  när man var ledig.

Tänker att jag älskar att jag har både och i mig. Att jobba hårt och vara nöjd med det jag har men också att drömma stort och fritt och bara göra liksom – hur svårt kan det vara? Jämfört med att överleva i Lappland för hundra år sedan är det jag drömmer om inte  speciellt svårt. Lite så.

Se till att bli lite uttråkad i sommar! Sov gott. Ät gott och njut av varje tugga. Skratta. Rör på dig för att det är så satans härligt att få ta djupa andetag och bli trött.  Ta dig till platser du mår bra av. Med människor du mår bra med. Puss å kram från Lapplandlife.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

3 toppturer jag rekommenderar

Toppturer kan vara snälla och mjuka, eller tuffa och äventyrliga – beroende på terräng, distans, lutning, väder och lavinrisk. Här hittar du tre av mina favoriter i Lappland.

Läs mer »

MITT FÖRSTA ÄLGPASS

För första gången i mitt liv så drar jag en lott ur jaktledarens keps för att få ett eget pass. “Tornet i

Läs mer »

En reaktion på ”LAPPLAND I LOVE YOU

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *