Sök
Stäng denna sökruta.

FAVORITFRUKOST

160122_frukost0027

I mitt förra liv föråt jag mig på havregrynsgröt (bodde typ i tält två år och åt havregrynsgröt och russin till frukost varje dag) så under många år vägrade jag gröt.

Nu älskar jag det igen! Börjar nästan varenda dag med att koka gröt. Favoriten just nu är med blåbär från Vittangi och lite kokos på. Ofta vispar jag i ett ägg just innan gröten är klar – bara för att få lite mer energi/protein/blablabla i. Annars blir jag hungrig igen efter en timme …

Men det funkar med lingonsylt på. Eller äpple och kanel. Eller en näve hallon. Eller en skivad banan och kanel. Eller.

Vad tycker du jag ska variera med?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

#LEVFÖRFAN DAG 22

För att kunna #Levförfan så behöver vi äta. På Instagram får du hänga med på live tiofika med Näringsfysiolog Kristina Andersson. Min absoluta

Läs mer »

8 reaktioner på ”FAVORITFRUKOST

  1. ägg i gröt är ju verkligen bästa tipset! 🙂 sedan kan man ju alltid variera med blåbärssoppa istället för mjölk eller kvarg eller vad som helst. dock inte juice som snabbafotter testade en gång…

  2. Åh herregud, ÄNTELIGEN nån som inte heller står sig så länge på gröt! Alla tjatar om att gröt är så bra för man är mätt så länge. Bullshit, säger jag. Äter gröt kl 8. Åker till orienteringstävling/slalombacken/jobbet/whatever och prick kl 9:30 är jag hungrig igen. Vrålhungrig dessutom. Ska testa med ett ägg i.
    Och jag säger som Elna, gröt med lingonsylt är bäst.

  3. Gillar att lägga i äppelbitar medans jag kokar den, faktiskt bäst när man gör den i mikron. Äpplet blir lagom mjukt då, men inte mosigt. Sen kanel och kanske russin på. Men ägget var ett bra tips, för blir också hungrig fort när jag ätit gröt.

  4. Min favorit är att koka gröten med en (över)mogen banan och mindre vatten (1 del vatten till 1 del havregryn), och så en massa kanel. Det är grunden. Sen lägger jag till efter humör och skafferiets innehåll: torkade dadlar eller fikon i små bitar, frön, russin, nötter … De får också koka med. Och sen serverar jag med någon färsk frukt eller bär, eller både och, såsom mango, granatäpple, jordgubbar, hallon, passionsfrukt, blåbär …
    Miam.

  5. Till vardags-gröten låter jag bara en handfull russin koka med (och ibland det där ägget, ibland blir det kokt ägg vid sidan av). Lyxgröt som även blivit skidåkarfrukost är med sirap på. Den är också god om man har med banan i när man kokar gröten, och lite extra salt. Ett tag hade jag någon speciell variant på blandad torkad frukt som fick gröten att smaka som äppelpajerna man köper på McDonalds – vet inte hur det gick till men gott var det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *