Sök
Stäng denna sökruta.

KLASSISKT FIKA

160131_lanttofood0085

Jag brukar säga att jag bakar två gånger om året. I maj. Och i december. Maj för att då fyller bägge barnen år och december för att jag är efterrättsansvarig på knytis-julmiddagen med mitt Gällivaregäng. Dom här dagarna går jag all-in. Bakar fem olika saker samma dag. Och aldrig efter samma recept.

I julas fick jag för mig att göra kladdkaka och några andra bakverk som skulle vara “nyttiga”. Och alltså dom är helt ok men inte ens i närheten av vanlig kladdkaka. Samma sak med glass. Im sorry men du som påstår att rawglass är lika gott. Du har fel. (Ok, vi tycker olika…) 

Mitt statement när det gäller fika och godis är att när du väl äter det – njut fullt ut! Men gör det när det är något speciellt – inte varje dag. Det finns inget som tyder på att socker är bra (möjligtvis förutom för att kicka igång på tävling) så det är bara skitdumt att äta varje dag.

160131_lanttofood0061       160131_lanttofood0090

Men plötsligt händer det. Jag bakar fast det inte är maj eller december. Fick för mig att göra kardemummabullar och chokladbollar.

Fika? Någon?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

#LEVFÖRFAN DAG 22

För att kunna #Levförfan så behöver vi äta. På Instagram får du hänga med på live tiofika med Näringsfysiolog Kristina Andersson. Min absoluta

Läs mer »

En reaktion på ”KLASSISKT FIKA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *