Sök
Stäng denna sökruta.

ALLT ÅT HELVETE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klockan ringer och allt känns grått. Tungt. Inspiration noll. Motivation noll. Mitt varför finns inte. Eller det ligger begravt under ett grått täcke. En blöt filt. Har jobbat mycket några dagar och dragit ner på träningen och plötsligt känns det som jag är helt ur form. Har jag någongång varit en tränande människa?

Det finns dagar då det bästa är att bara dra täcket över huvudet och vila. Och jag tycker så j*vla synd om dom som vaknar såhär varenda dag. Det är så lätt att glömma hur jag kan må. Hur det känns när jag står mitt i skogen och tar ett djupt andetag efter att ha sprungit så hjärtat fått jobba. Hur det känns när jag gått upp på ett berg och ser utsikten. Eller den där känslan när jag gått upp och ska få åka lössnö ner. Den pirrande känslan innan ett åk som kan bli det bästa någonsin. Den sköna känslan när ett bra projekt är klart.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Well. Idag befinner jag mig i en regnig förort till Stockholm. Det är bara att kliva upp och jobba mot en bra dag. För vissa dagar är det ett jobb. Ibland möter jag människor som tror att positivt tänkande bara kommer. Inget kan vara mer fel. Att ha en hjärna som ser möjligheter är ett jobb, precis som att ha en stark kropp inte bara kommer …
Varenda dag, varenda timme, varenda minut tänker du tusentals tankar. Vad tänker du? Vad låter du hjärnan säga? Skulle du låta den säga det du tänker rakt ut? Det den säger om dig och din kropp – är det något du skulle säga till din bästa vän? Om inte – fundera ett varv om det är dags att börja vända tanke för tanke …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mina patetiska små tips för att vända en grå dag:

-> Tacksamhet. Ibland är det bra att tänka igenom (eller ännu hellre skriva ner) allt bra du har. Tänk igenom scenarior som kunde varit ditt liv. Tänk om du blivit lämnad på gatan som liten och ditt enda alternativ var att sälja din kropp. Eller om din verklighet var att kämpa mot din cancer. Varje dag. Eller ditt barns. Då hade just den här grå dagen varit som en dröm. Du behöver inte vara så drastisk men jag tänker lite så …

-> Sätt på favoritmusiken och bara kör! Vissa dagar gör en kaffe, en dusch, snygga kläder, lite smink, hårt fokuserat jobb (och ett glas champagne innan middagen) att du faktiskt till slut landar i en riktigt bra dag.

-> Ta en annan väg till jobbet. Kanske bara ett kvarter höger istället för rakt fram. Det är otroligt vad som händer i hjärnan om vi inte bara går på autopilot utan upplever istället.

-> Köp en lyxkaffe (te?) på väg till jobbet. Lukta. Verkligen smaka på den. Njut av den. Eller köp den på lunchen och ta en promenad. Ensam eller med någon kollega som du tycker om (eller inte tycker om … dom samtalen kan ofta vara ännu mer givande … fast hen kan du kanske promenera med en annan dag) 

-> Berätta för dom du möter att dom är bra. Tacka busschaffören för skjutsen. Säg godmorgon/ha en fin dag/snygg mössa/whatever din hjärna registrerar som är bra till dom du möter. Alltså sätt igång din hjärna på att leta efter bra saker …

-> Lär dig något nytt. Lyssna på ett TED-talk som fångar dig.

-> Ring eller sms:a en vän som ger dig energi. Boka lunch med någon som gör dig glad eller utmanar dig på något sätt.

-> Rör på dig! Promenad, styrketräning, cykling, dansa, yoga – det spelar ingen roll vad du gör bara du rör på kroppen. Den är gjord för att röra på sig. Du får tycka jag är fanatisk men livet känns sällan hemskt just efter att kroppen fått röra på sig.

-> Boka något att se fram emot. Oftast är vi människor som gladast när vi trivs i vardagen men har något litet mål att se fram emot i närtid och ett större lite längre fram. Att boka en resa, bio, middag eller en dejt med någon jag gillar kan göra under för min dag.

-> WHY? Vad är ditt varför? När är du som lyckligast? Hur tar du dig dit? Finns det något du kan göra idag? Många tycker att semester är det bästa. Ja, men låtsas att ni har semester ikväll. Eller till helgen. Släpp allt och bara var. Gör en moodboard, alltså samla ihop bilder som beskriver det du vill ha, dit du strävar. Titta på bilderna, fundera och gör det som tar dig närmare ditt varför. Ditt mål. Helt enkelt dröm och gör upp en plan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dåliga dagar. Tråkiga dagar. Är inte alla dagar grå så njut lite av dom. Ge dig hän! Ut i pissregnet med dig. Det är dom dagarna som gör att att dom fantastiska med flow känns extra jäkla bra. Om du verkligen tar in här och fucking nu så är livet inte så hemskt. Det är ta mig tusan stort, härligt och en smula överväldigande.

Och med största sannolikhet så är imorgon en annan dag. Planera för din drömdag. Köp hem så du har en frukost du ser fram emot. Packa väskan. Planera för rörelse. Boka en dejt. Lägg fram kläderna du ska ha. Ställ klockan. Lägg dig tidigt. Andas in, andas ut, tänk på det som gör dig glad i ditt liv och se ditt mål framför dig. Det tänker jag göra.

Vad är ditt bästaste tips för att vända en grå dag?

Ps. Vill du grotta ner dig mer i varför jag tycker pissliga pass är bra pass – läs här! Det innehåller allt från slask till inkontinens och blod.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

5 reaktioner på ”ALLT ÅT HELVETE

  1. Precis! Själv försöker jag sända mig en positiv och tacksam tanke för att jag har det boende och liv jag har. Idag insöp jag energin från de snötyngda träden och blev tvungen att lägga upp på Instagram bara för att det var så underbart i den innan gråa vardagen 🙂

  2. Sofie, jag vill bara säga att varenda inlägg du skriver är så sjukt genomtänkt och har alltid en betydelse och ett tydligt syfte för mig! Jag älskar att läsa allt du skriver. Det ger mig så mycket, och så mycket tankar.

    Fortsätt gärna. Du ärgrym!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *