Sök
Stäng denna sökruta.

TANKAR EN MIDVINTERMORGON

160102_lappland0060

Älskar tiden mellan jul och nyår. Det är som att jag först andas in och fyller på med energi. Inga krav eller måsten, äter kakor och är nöjd med att ligga på soffan och prata om exakt samma saker som man alltid pratar om i Norrland. (Släkten och hur kallt det är eller inte är.)

Efter några dagar så börjar det bubbla. Drömmar om nästa år. Idéer. Om livet. Världen. Vad är viktigt på riktigt? Vad gör mig glad? I det lilla. I det stora. Vad vill jag ha mer av 2016? Vad kan jag plocka bort? Vad kan jag göra och inte göra för världen?

Jag behöver dom här dagarna av lugn då och då för att ladda batterierna. Har ett dygn eller två kvar. Med syster och barnen i en enslig stuga. Och jag är fullständigt nöjd. Funderar på hur länge jag skulle vara nöjd.

Är det såhär jag vill leva?
Hittills har jag varje gång insett att jag är nöjd.
Nu.
Men inte månad efter månad.
Jag behöver det här.
Också.
Men jag gillar verkligen vänner, havet, pulsen, deadlines och mina kollegor i söder.
Också.

Lite så går mina tankar en midvintermorgon i norrland.
Vad tänker du idag?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

3 toppturer jag rekommenderar

Toppturer kan vara snälla och mjuka, eller tuffa och äventyrliga – beroende på terräng, distans, lutning, väder och lavinrisk. Här hittar du tre av mina favoriter i Lappland.

Läs mer »

MITT FÖRSTA ÄLGPASS

För första gången i mitt liv så drar jag en lott ur jaktledarens keps för att få ett eget pass. “Tornet i

Läs mer »

2 reaktioner på ”TANKAR EN MIDVINTERMORGON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *