Sök
Stäng denna sökruta.

SÅ RÄKNAR DU SIMLÄNGDER!

10518352_914478315288744_8585382868996858320_o

Igår simmade jag med klubben, TT. Planen var uppvärmning 400 meter sedan fyra gånger 500 meter och så lite sköna 100 meters urblåsningar på slutet. Det är precis så min hjärna fått in att en normal pool är 25 meter, alltså fyra gånger fram och tillbaka för att simma 100 meter. 500 meter … 20 vändor fram och tillbaka.

Jag har svårt att hålla räkningen när jag simmar. Men igår testade jag Ribbings modell för siffror, att varje siffra är en person. Fick öva på att räkna med människor till 20 fyra gånger.

Alltså såhär … varje siffra får en person. Ett är jag själv. Två är Hans. Tre är min dotter. Fyra är min son. Fem är min mamma. Och så vidare.
Så tänker jag på mig själv första längden. På Hans nästföljande 25 meter. Så kan jag enkelt tänka tillbaka om jag tappar bort mig … vem var den sista jag tänkte på. Rätt kul. Och tydligen THE SHIT om du ska bli minnesmästare.

Bilden har min favoritfotograf Hans Berggren tagit. Det är jag och Anders under en av dom sista utomhussimningarna i år. Och ja, jag längtar redan efter att få simma ute.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

2 reaktioner på ”SÅ RÄKNAR DU SIMLÄNGDER!

  1. Bra knep! Mitt problem när jag simmar är att jag samtidigt tänker på vilken längd i ordningen jag är på OCH vilken nästa längd kommer att bli. Så redan där rör jag till det. Sen är jag helt lost efter bara 200 meter. Det blir alltid en ungefärlig gissning hur långt jag har simmat.

  2. Jag har gett upp och skulle nog virra bort mig i att tänka på människor med. Men bra tips på hur man tänka på olika sött för att få lite ordning. Kör med min Fenix3, som är min bästa träningskompis både på land och i vatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *