Sök
Stäng denna sökruta.

LAPPLAND I LOOOVE YOU

150912_SALTOLUOKTA_20000481

Första september varje år kommer det automatiskt upp “vad du än gör–åk hem till Lappland” i min kalender. Det är bara för att dom år jag missat det så är det som att något saknas mig hela vintern. I fredags sköljde känslan över mig och jag bokade biljett hem.

September i Lappland är alltid magiskt. Klart väder, sådär så det nyper i kinderna på morgonen och nästan blir för varmt mitt på dagen. Myggen är borta och det känns som luften smakar om möjligt ännu bättre än vanligt Flög hem till Gällivare. Bil och båt till Saltoloukta. Dagstur och god middag med sonen och mamma = Sofie är lycklig!

150912_SALTOLUOKTA_20000404

Imorse vaknade jag när solen gick upp. Smög ut. Sprang upp på Puoliamtjåkkå. Det enda jag hade med mig var en dunjacka och en kamera. Kände mig fullständigt lugn. Lycklig. Hemma. Drack vatten ut bäckarna jag passerade och tassade upp mot närmaste toppen.

150912_SALTOLUOKTA_20000384

På toppen tog jag på dunjackan och satt en stund innan jag sprang ner och åt frukost med mamma och sonen. Ska försöka ta med mig det här lugnet i kroppen inför dom närmaste två veckorna med tre deadlines och en Ironman på det.

150912_SALTOLUOKTA_20000061

Storasyster stannade hemma i söder men lilleman följde med. Här tar han ut kompassriktningen innan vi ger oss av mot Lulep Kierkau.

150912_SALTOLUOKTA_20000255

Det var inte bara vi som var där över helgen. Tidigare har jag mest passerat Saltoluokta på väg till eller från Sarek eller Kungsleden men den här helgen var nästan alla jag pratade med där över helgen.

150912_SALTOLUOKTA_20000150

En ren som nästan såg ut som en staty på håll.       150912_SALTOLUOKTA_20000297

150912_SALTOLUOKTA_20000210

Jag var inte snabbast på berget idag. 8-åringen studsade upp. Och ner. Bubblade. Plockade en sten som var fin. Drack vatten ur bäckarna. Lekte parkour bland stenblocken. Plötsligt uppe i ett träd. På en stor sten. Jag visste inte om han skulle gilla att gå i fjällen så att han var glad hela vägen var en härlig överraskning.

150912_SALTOLUOKTA_20000372 150912_SALTOLUOKTA_20000347

Vi sov i stugan till höger. Somnade glad och vaknade lycklig. 150912_SALTOLUOKTA_20000476150912_SALTOLUOKTA_20000287

Andas in. Andas ut. Redo för en ny vecka!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

3 toppturer jag rekommenderar

Toppturer kan vara snälla och mjuka, eller tuffa och äventyrliga – beroende på terräng, distans, lutning, väder och lavinrisk. Här hittar du tre av mina favoriter i Lappland.

Läs mer »

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

15 reaktioner på ”LAPPLAND I LOOOVE YOU

  1. Vilken härlig helg ni verkar ha haft och vilket otroligt vackert landskap. Jag funderar skarpt på att åka dit, men det sägs att det är mycket mygg i norr. Är det hela året om, eller börjar dem försvinna nu när vi går mot höst?

  2. Jag skall till Gällivare och föreläsa ett par dagar i november. Får försöka upptäcka dina hemtrakter då :)) du inspirerar som alltid!

    1. Kul! Du har säkert redan kontakt med massa sköna människor där – om inte så hojta så ska jag sätta er i kontakt så du har bästa sällskapet. ????

    1. Får jag välja helt fritt så är det just september jag skulle fjällvandra med tält. Har alltid med en tunn dunjacka till kvällsfikat och frukosten men september är BÄST!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *