Sök
Stäng denna sökruta.

sjuk till jul – så gör du!

141216_runoskog0038

Påminnelse till mig själv och alla det berör: Julen är ingen deadline. Det är inte värt att stressa ihjäl sig för att sedan bli sjuk och vara risig hela julen.
Ta hand om dig! Sov bra. Ät bra. Rör på dig. Gå ut i skogen och sug i dig dom få små solminutrarna du kan.
Så firar vi jul nästa vecka. Glada. Friska. Inte utbrända och osams med dom vi gillar …

Kram!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

2 reaktioner på ”sjuk till jul – så gör du!

  1. Yes!! Hear hear!! Här kör vi mest på samvaro och laga god mat och bakning i väntan på julen. Vi har inte ens köpt ett enda julpaket åt barnen än. Men känner mig inte stressad över det heller. Vi har mycket att välja på och de är glada över vad än de får. Vägrar känna mig stressad inför julen. Vi har avstressat den för många år sedan. Vi brukar ha en lugn jul, hemma, enbart vi fyra. Äta gott och öppna julklapparna lite senare, mysa till nån film efteråt. I år jobbar jag dessutom julaftonsmorgon och kvällen på juldagen. Kanske även därav som julstressen inte infinner sig, känns inte så högtidligt. Njuter av lugnet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *