Sök
Stäng denna sökruta.

DAGENS SIMPASS

141127_swim0006

Hade bästa sällskapet till simhallen idag. Syster och miniLantto. Jag och Lisa körde en serie och bytte sedan av miniLanttovaktandet.

Värmde upp ca 200 meter (bassängen är 25 meter så 8 gånger fram och tillbaka och det skriver jag bara för att det inte är helt självklart om man inte hänger där jämt…)

Jag gillar att lägga upp mina pass med uppvärmning + teknikövningar + en serie av långa och korta intervaller + några längder där jag tar ut mig och så avslutar jag genom att simma några längder väldigt lugnt.

141127_swim0004

Idag körde vi bland annat:
50 meter plattövningen. (Bredsidan på en platta framåt. Sedan simma och vid varje drag sätta i handen längst ut på sidan av plattan.)
50 meter vanligt frisim (med fokus på känslan från plattövningen)
25 meter. Vila 5 sekunder.
50 meter. Vila 10 sekunder.
75 meter. Byte av babyvakt.

50 meter Demontövning.
50 meter vanligt frisim (med fokus på känslan från Demontövningen)
75 meter lugnt.
50 meter snabbare än 75:an.
25 meter max fart. Byte av babyvakt.

25 meter med en volt på mitten av poolen.
25 meter plattövning.
25 meter där vi räknade armtag.
25 meter där vi skulle ha färre armtag än föregående 25.
8 * 25 meter full fart med paddlar. (Vila så pulsen går ner en smula mellan varje)
Byte av babyvakt.

Är det någon övning så du undrar över så fråga…

141127_swim0005

Jag tycker det är så coolt att det går. MiniLantto verkade stortrivas i simhallen och vi fick till ett riktigt bra pass.

141127_swim0015

När jag kom hem hade jag fått ett paket med ett underställ. Fylldes av fjäll och snölängtan. Hoppade i understället, tände en brasa och konstaterade med LillLantto att eld är mycket bättre än TV. Alltid. 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *