Sök
Stäng denna sökruta.

Motivationstips

bild 2

Under hösten fyllde jag i ”Daily greatness journal. Rocking fit”. Förra veckan pratade jag en timme med Lyndelle Palmer Clarke som har gett ut den och två böcker till. Frågade om hennes tre bästa tips för att hitta motivation.  

1. Create Space. Lösgör tid. Se till att ta dig tid på morgonen och sätt upp planer för dagen. Meditera gärna.

2. Be in Flow. Hitta stunderna där tiden försvinner.

3. Find the Fun. Vad tycker du är kul? Om det inte är roligt så gör det inte. Någonstans måste det vara eller leda till något kul.

Skärmavbild 2014-01-16 kl. 16.10.46

Det jag tycker är bäst med hennes böcker är att du förändrar tanken, och att hon och Johanna pratar om att uppgradera sig själv inte förändra totalt. I mitt fall var det grymt att ta mig tid på morgonen och få ner tankar på vad jag ska fokusera på varje dag. Vad kan jag göra just idag för att komma närmare mitt mål? Vad är jag är tacksam över? Att se vad man har varje dag är enligt mig det enklaste sättet att bli lyckligare varje dag.

Fast halva boken kunde just jag varit utan. Jag använder inte den som kalender eller träningsdagbok. Vet inte riktigt hur jag ska fylla i ett träningspass i den. Ett löppass är inte så svårt att få in, men hur det är tänkt att jag ska fylla i ett styrkepass eller ett simpass vet jag inte riktigt. Rutan är fel utformad för att den ska passa mig. Får helt enkelt ta och trycka upp egna Lanttoböcker så dom blir preeeecis som jag vill ha dom.

Nåväl, vad kan jag göra idag för att komma närmare mitt mål? Vad är jag tacksam för? Hur hittar jag tid, när känner jag mig i flow och vad är kul? Vad är min drivkraft? 

Det här är tankar som studsar runt i mitt huvud just nu. Svaren ändras från år till år och månad till månad. Förra årets svar är inte dagens svar. Tänker att jag ger det lite tid, ser till att bli lite uttråkad – då brukar svaren komma till mig. Motivationen brukar anlända exakt samtidigt.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

HEJ HEJ HÖFTEN!

Nu blir det julkalender i 24 dagar. Har samlat önskeinlägg så häng på. Men just imorgon ska jag göra lika många benböj, armhävningar

Läs mer »

0 reaktioner på ”Motivationstips

  1. Så är det, men som du och Jessica konstaterade i en av dina podcasts som jag lyssnade på innan min telefon dog igår så är ingen lycklig jämt, alltid och förevigt. Det går upp och ner för alla, huvudsaken är att det är mer positiva tankar, saker och händelser i ens liv än negativa.
   En annan sak du fick mig att konstatera är att jag aldrig mer ska säga att jag inte är vältränad. Hade planer på att ta en bild och skriva “JAG ÄR VÄLTRÄNAD” för att det är klart jag är det – för just det jag vill göra!
   Och den tredje funderingen var att jag blir irriterad när någon tar för givet att jag inte ger 100% på mina träningspass bara för att jag skrattar när jag tävlar. Jag tror stenhårt på glädje som drivkraft, saknas den så är det ingen ide. Vad f*n spelar det för roll om man kommer in på 5:e eller 50:e plats det finns varken ära, berömmelse eller prispengar. Det måste komma inifrån. Glädjen och prestationen är för din egen och ingen annans skull, så varför blir jag irriterad när folk förutsätter att jag vill lalla runt och skratta långsamt. Skratta och lalla gör man mellan intervallerna och en smula på långpassen. Ja, eller så skrattar man fort. Ja, så gick mina tankar igår. Och tydligen idag. Tack för bra sällskap i lurarna igår, det var trevligt så länge telefonen ville vara vaken…
   En sådan där fika i riktiga livet snart?

 1. Jag köpte också den där boken, och tycker exakt samma sak- själva träningsdelen är ointressant för det jag vill följa upp. Jag reggar ju min träning på annat sätt i alla fall. Gillar dock resten skarpt, och nu har jag köpt hennes andra bok, den som bara heter Daily Greatness Journal. Där är det mentala i fokus, men man kan såklart sätta träningsmål också om man vill. Har inte börjat använda den än, men jag har goda förhoppningar! 🙂

  1. Hej!
   Skulle behöva lite hjälp med att bestämma mig för vilken journal jag ska köpa. Den rosa träningsboken eller den årslånga Dailygreatness journalen (i orange färg)? Jag har träningsmål men även andra mål. Vad jag kan se på nätet så är jag inte heller nöjd med delen där man antecknar sin träning. Jag vill även kunna skriva vad jag äter. Är det verkligen meningen att man ska skiva det i den lilla rutan vid Breakfast mm? Är det bättre att satsa på den årslånga journalen och ha en separat logg för mat och träning, eller missar jag något om jag inte börjar med den rosa? Tacksam för hjälp:)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *