Sök
Stäng denna sökruta.

13 saker mentalt starka människor undviker

Skydive_Freefly_Sofie_110707_023

Ibland dyker man på artiklar där man sitter och nickar och tänker. YEH! Det är jag. Vet inte om det är som när man läser ett horoskop och tänker YEH! Det är jag. Och alla tänker YEH! Det är jag. Eller om det faktiskt är så att inte alla känner igen sig?

Idag var det en artikel på Forbes. “Mentally Strong People: The 13 Things They Avoid” Hur översätter man det bra? Nåväl. I korta drag. En väldigt kort och dålig översättning. Jag rekommenderar att läsa hela här istället!

Det här undviker mentalt starka personer:
1. Slösa tid på att tycka synd om sig själv.

2. Ger bort sin kraft. Dom låter ingen annan ha kraften att få dom att tycka att dom är dåliga. Dom vet att dom kontrollerar sina val och känslor.

3. Rädd för förändringar. Dom välkomnar förändring. Deras största skräck är att bli självgoda och stangera.

4. Slösar energi på saker dom inte kan kontrollera. Mentalt starka människor klagar inte på trafiken, bagage som försvunnit, vädret eller andra människor. Dom tar reda på vad dom kan göra och gör det.

5. Är andra tillags. En stark människa strävar efter att vara snäll, rättvis och hjälpa till där dom kan men är inte rädd att säga till när dom tycker något är fel.

6. Rädd för att ta risker. Dom tänker igenom riskerna och funderar över vad som är det värsta som kan hända innan dom tar risken. Men dom är inte rädd för att ta den.

7. Älta det förflutna. Man lär från det som hänt, men investerar energin för att få det absolut bästa nuet och framtiden.

8. Gör samma misstag om och om igen. En mental stark person tar full ansvar för vad hon/han gjort tidigare och lär från tidigare misstag.

9. Missunnar andra framgång. Det krävs styrka för att känna genuin glädje för andra människors framgång. Mentalt starka människor är inte avundsjuka utan glada för andras framgång och lär av dom.

10. Ger upp efter ett misslyckande. Dom ser varje misslyckande som en chans lära sig något och bli lite bättre.

11. Rädd för att vara ensam. Mentalt starka människor tycker om och uppskattar tid för sig själv. Dom använder den till att reflektera, planera och producera. Dom är inte beroende av andra för att vara lycklig, dom kan vara det helt själv.

12. Känner att världen är skyldig dom någonting. Mentalt starka människor är redo att jobba för sin framgång.

13. Förväntar sig resultat på en gång. Det spelar ingen roll om det är en träningsplan, ett kostschema eller att starta ett eget företag. Dom vet att resultaten kan ta ett tag. Dom firar varje steg och varje framgång på vägen. Och vet att riktiga förändringar tar tid.

0437_36663

Jag känner bara HELL YEH! Det är jag. Inte varje punkt. Inte varje dag. Men jag tror på grunden i listan. Hur känner du? Någon punkt du vill lägga till eller ta bort?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Förundranflykter

År 2024 räcker det inte med att tillbringa tid utomhus. Människor längtar efter upplevelser som går utöver vardagen och kommer att söka efter något som vi kan kalla ”förundranflykter”.

Läs mer »

EN SITUATION NÄR ALLT VAR MÖJLIGT

Har du minnen där allt kändes möjligt. Kolsyra bubblar i blodådrorna, livet känns lätt, du är fullständigt närvarande och hög på livet. Jag har ett gäng sparade i min lyckolåda.

Läs mer »

Tack & hej 2023

Tack och hej då 2023. Ett jädra bra år. Men också ett jädra sorgligt år. Kan ärligt säga att jag inte kan minnas ett år jag gråtit så mycket. Sagt farväl till räven, svärfar och goda vänner som gått vidare på tok för tidigt. Och det gör ont. Men det gör också att jag känner livet i mig ännu tydligare.

Läs mer »

9 reaktioner på ”13 saker mentalt starka människor undviker

  1. Intressant artikel! Jag har själv gått från att vara relativt mentalt svag och negativ till att vara rätt mentalt stark (om man får säg så om sig själv). Så känner igen en del punkter från båda sidor.

    Känns gött att vara på den “starka sidan” nu – Bring it on! 🙂

    /R

  2. Allt är inte jag varje dag, precis som du skriver, men det jag inte är just nu strävar jag efter. Mycket bra artikel, tyvärr tar man nog inte till sig om man ligger långt ifrån och egentligen är den som verkligen behöver. 🙂

  3. tänkvärt – jag kammar hem många insikter men ska nog jobba på några fler. fick påminna mig själv om att det skulle in ett “inte” (alltså ett undvikande) innan varje påstående, haha.

  4. Riktigt bra 😀 Just idag är jag mentalt stark då en missuppfattning leder till att långledigheten över jul och nyår sket sig. Istället blir det övertidsarbete fram till efter nyår – men istället för att älta och tänka negativt kör jag huvudet i kaklet och dunkar på 😀 det kommer att gå, det gör ju liksom det… typ alltid. Allt löser sig 😀 Ha det super och tackar!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *