Sök
Stäng denna sökruta.

Ironmaninspiratör: Lina Blomqvist

226026_10150958067986706_1193120804_n

3 (TRE!!!) dagar kvar till Ironman Kalmar och en ny inspiratör på Lanttolife. Idag får du träffa Lina Blomqvist

Första gången jag träffade Lina var just under hennes första Ironman. Två gånger har vi skrattande hejat på cykeln, och två gånger har vi skrattande hejat när hon sprungit förbi mig på löpningen. Så nu kan man säga att det är tradition. Ser fram emot att skratta med henne på lördag, även om hon skulle få för sig att springa förbi mig igen.

Vem är Lina?
Jag är en träningstokig triathlon tjej som heter Lina och är 28 år. Jag har alltid varit intresserad av träning och cyklingen var den sport som tog mitt hjärta med storm och där av namnet på min blogg cyklingminpassion. Våren 2011 berättade en vän till mig om Ironman och att det hade varit en grym utmaning för mig. Jag visste ingenting om triathlon då eller vad Ironman var. Jag började läsa om det och såg att det fanns en tävling här i Sverige, Järnmannen som det då hette. Jag älskar utmaningar och tyckte att detta lät som en riktig häftig och rolig grej att göra och där startade min resa mot att bli en järnkvinna. Fem månader senare passerade jag mållinjen i Kalmar och min dröm om att bli en järnkvinna blev sann. Jag fastnade för sporten och nu bultar mitt hjärta för Ironman distansen. I augusti får jag njuta av den härliga bubblan för tredje gången och jag drömmer om att slå min gamla tid på 11h 34 min.

2. Om du får ge ett tips till den som ska köra sin första Ironman, vad skulle det vara?
Om jag ska ge ett tips till den som ska köra sin första Ironman skulle det vara att gå ut på banan och ha roligt, ta vara på stunden, njuta av att befinna sig där i den magiska bubblan få vara bland fantastiska triathleter och ta stöd av en grym publik som hejar.

3. Har du något knep när det blir tungt eller trist under en Ironman?
Om det blir tungt eller trist under en Ironman tänker jag på människor, platser, saker som ger mig energi. Energi som jag har samlat på mig och sparat i mitt hjärta plockar jag fram de stunder då det känns lite tungt. Tittar på andra triathleter, inspireras och tycker att det är så galet häftigt att få befinna sig där. Det har nog aldrig hänt att jag tycker det är tråkigt på banan, jag älskar att befinna mig där och njuter av varje simtag, tramptag och löpsteg jag tar!

4. Om du måste välja ETT enda pass en vecka, vilket blir det då?
Om jag ska välja ett pass under en vecka skulle det bli ett brickpass distans. Älskar att ligga och nöta, mala länge i sadeln för att sedan hoppa av cykeln och känna att benen är busiga och vill springa.

523402_10150958067906706_307885090_n

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

2 reaktioner på ”Ironmaninspiratör: Lina Blomqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *