Sök
Stäng denna sökruta.

14 dagar till tävling

tvlatin_-120

Fast jag vet att jag ska vara trött så har jag varit en smula orolig en vecka. Tre trappsteg har gett mig mjölksyra. Brottby duathlon var tungt från steg ett. Mina löpintervaller i onsdags var som ett skämt. Och kliar det inte lite i halsen?

En kombination av att kroppen är trött efter en bra träningsvår, tävlingsnerver som börjar komma krypande och möjligen att jag var och lämnade blod några dagar innan Brottby. Strunt samma vad det var. Jag har vilat tre dagar. Igår sprang jag. Intervaller. Snabbt. Äntligen fanns det kraft i benen.

Nu är det full fart med jobb och lite mindre träning för att om exakt 14 dagar vara på väg in i mål på Ironman Brasilien.

tvlatin_-119

Svensk sommar är utlovad som ungefärlig temperatur. 

mapaNatacaoAmp

Simma 3800 meter. 

tvlatin_-368

Cykla 18 mil. Just nu fattar jag inte hur det ska gå till, 8 mil känns långt. Men så känns det alltid innan. Jag ser det som att den 26 maj ska jag sporta hela dagen. 

percurso_ciclismo_ironman2012

tvlatin_-369

Fast jag gjort fem Ironman innan så pirrar det i magen, har jag verkligen tränat nog? Och alla saker som ska fixas innan … Och jobb som ska göras … Barn som jag vill krama … Vaknade imorse och kände mig stressad när jag såg “14 dagar kvar till IM Brasilien”.

Det är bara att göra en lista. Bocka av punkterna en efter en. Träningen som är gjord är gjord, jag har gjort mitt bästa fram till idag. Nu är det bara att hålla kroppen frisk och igång så jag får genomföra äventyret den 26 maj.

 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”14 dagar till tävling

 1. Nu kör jag ju mer modesta utmaningar men jag vet precis vad du menar – än fast man gjort det förut är det ju så himla nervöst! Jag tror nästan jag blir mer och mer nervös för varje marathon jag springer….

  Fast det kommer ju så klart att gå galant för dig 🙂

 2. Hej!
  Temperaturen i juni där brukar variera mellan 13 grader på natten och 21 på dagen (alltså som den svenska sommaren 😉 och eftersom det ligger vid havet kanske det blir lite dimma på morgontimmarna ;). Kanske blir det något kyligt i vattnet (saltvatten), beroende på strömmar.
  Det låter som det kommer bli väldigt roligt och bra socialt, det är ju brasilien 😉
  Då kan väl ditt och andras leende vifta bort eventuella frågetecken (och tröttheten från långresan + jetlag) man haft innan? 😉
  Förresten blir nästan säkerligen IM Brasil den tävlingen jag kommer köra om två år (fast nu är jag mellan den och IM Nice) eller vad fasen, varför inte båda… Ser fram emot din race rapport (den från IM Nice finns ju redan är på bloggen ;)) för att jämföra…
  Boa sorte och prova gärna Acai na Tijela när du ändå är där 😉
  https://en.wikipedia.org/wiki/A%C3%A7a%C3%AD_na_tigela

  Gunnar

  21-13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *