Sök
Stäng denna sökruta.

Veckans Peptalk

OR

I princip varje måndag så sitter jag på tåget 07:01. Jag öppnar min mejl och Veckans pepptalk från Olof Röhlander ligger i min inbox. Ibland skummar jag, ibland läser jag vartenda ord. Måndagens tycker jag var bra. Fastnade framförallt för det andra stycket. Just do it liksom!

Varsågod, Olof Röhlanders pepptalk den här veckan:
Jag skulle vilja prata lite med dig idag om vad jag anser att strävanden och ambitioner egentligen handlar om. Vad som är sekundärt och vad som är värt att behålla. För mig är det inte vad andra kallar att vinna som är det primära och jag ska berätta vad jag menar.

När energin är låg. När orken tryter. När inspirationen lyser med sin frånvaro, då behöver du tanka sinnet med fräscha uppslag. Ut och rör på dig. Gå på teatern. Boka resan. Läs boken. Tacka ja till inbjudan. Börja, utan att behöva pressas att avsluta, men gör någonting. Redan där är mycket vunnet.

Dom vekaste tankarna. De sköraste idéerna. Den svagaste drömmen. De där bilderna som är så osannolika att man knappt kan konkretisera dem. Låt allt få flyga fritt för en stund. Tänk om det går? Varför inte? Det kanske bara är ett leende bort.

Du måste inte lyckas med alla dina förehavanden eller förverkliga alla drömmar. Bakslagen må dugga tätt, kartan blåsa bort med vinden och kaptenen lämna dig ensam kvar på skeppet ni tillsammans byggde. Det verkliga värdet ligger i att du fortsätter låta dig vara fri att försöka.

Cynikerna har redan förlorat. Det finns inget att hämta där.

Det viktiga är att du lyckas formulera ett motstånd mot självtvivlet, mot ledan, mot systemets förväntningar. Att du gav dig själv chansen. Att du återigen visat att ingen sätter en etikett på dig och bestämmer vad du ska tycka om, titta på, eller skratta åt.

Släng ryggsäcken och var den du vill vara, för nu är det vår. Det är en bra tid att vara vid liv. Man räknar inte bort en sådan som du. Inte den här gången heller. Det är vad som betyder något.

Gå in här och inled dina veckor med Olofs peptalk du med.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

0 reaktioner på ”Veckans Peptalk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *