Sök
Stäng denna sökruta.

Lucka ett i Lanttokalendern

Lucka ett får handla om människor. Jag tycker människor är intressanta, Minst sagt. Det är mäktigt att varje person har en helt unik historia, en bok, sin livsberättelse inom sig.

Några snabba natt-tankar om människor:

1. Alla människor är intressanta, det gäller bara att komma på hur. Om man utgår ifrån det och intervjuar dom man möter så hittar man alltid en ocean, en sjö eller ett gruskorn som är intressant. Sedan bygger man ett samtal eller en relation från det.

2. Om man tänker tanken “jag kommer dö ikväll”. Vad tänker du göra av idag då? Väldigt få svarar polera min fina bil eller skriva på min dator. De allra flesta nämner människor när de ska svara på den frågan. Vara. Prata. Kramas med människor som betyder något.

3. I det så tycker jag att man ska fundera och reflektera. Vilka människor ger dig energi? Vilka vill du ha mer av i ditt liv och vilka kan du faktiskt se mindre av? Och bestäm dig för vilka som betyder något, lyssna på dom, för att bli omtyckt av alla är omöjligt. Du är du och måste göra det du tror på. Bry dig om människor. Hjälp människor när du kan, men kom ihåg att du är den enda som känner dig själv till 100% alltså är du den enda som vet vad som är bäst för dig. Följ den vägen och skit i vad folk tycker och tänker. Såra inte i onödan, men gå din egen väg.

Det var Lanttos nattreflektioner och lucka ett i Lanttokalendern. Lyssna på andra, men lita på din magkänsla för vad som är rätt för just dig!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

0 reaktioner på ”Lucka ett i Lanttokalendern

  1. Tänkvärt men ganska svårt, en del människor som tar energi kan man inte bara “göra sig av med” det gäller väl att försöka hitta något positivt i dem också även om det inte alltid är så lätt. Din blogg ger i alla fall energi! Spännande att se vad som kommer i nästa lucka. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *