Search
Close this search box.

Gör någon glad!

Under loppet av några dagar så har jag fått två helt oväntade kommentarer från två lika oväntade personer. Bägge gjorde att jag fick ett stort, stort leende och en härlig varm känsla i magen. När jag läste dom så tänkte jag ja, tänk om jag kunde vara den där personen … Och sedan landade orden och jag insåg att det är mig de är skrivna till. Tack!

Att man kan göra en person så glad genom några ord, det är värt att komma ihåg. Att du faktiskt kan påverka en persons dag eller till och med liv bara genom att säga något positivt. Det viktiga är bara att du menar det du säger, vare sig det är att du uppskattar att busschaffören väntade en sekund extra så du hann med eller om du skriver ett brev till en person som betyder något för dig. Det kostar ingenting, just do it!

Imorse vaknade jag till de här orden om mig:“En sann inspirationskälla med både fötterna på jorden som på ett ödmjukt och inspirerande sätt delar med sig av sina tankar, kunskap och goda råd på sin blogg. Hon syns utan att verka bry sig om att synas. och inspirerar många genom sitt genuina intresse och med en äkta känsla av att vilja dela med sig. Hon ger andra lite mer än de förväntar sig och hon gör det för att hon tycker om det.”

Susanne, tack, tack, tack! Tack så otroligt mycket, sitter framför datorn med ett stort leende och är vansinnigt tacksam för dina ord! (Bilden är från den enda gången jag träffat henne. I Kalmar, dagen innan tävling. Med på bilden ser man också Alex.)

Den andra kommentaren som gjorde mig löjligt glad var den här: “Du och din syrra måste vara de coolaste brudar jag någonsin träffat. Sjukt kreativa, alerta, påhittiga, modiga, skickliga, generösa, positiva, varma och helt helt enkelt underbara! Starta egen byrå om ni inte redan gjort det – jag blir gärna kund!”
Från helt oväntat håll i en kommentar på Facebook.

Ni fattar att jag kan dö lycklig nu? Jag tänker skriva ut dom här kommentarerna och sätta i min “bli glad burk” som är avsedd för dagar då jag känner mig liten, grå, bitter och helt obegåvad. För ja, även jag har sådana dagar även om jag är bra på att plocka fram något positivt även en sådan dag.

Så låt oss traska ut i världen och berätta för människor hur bra de är.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 3

Lägga till med båt mellan y-bommar. Att smeka gasreglaget – inte grovhångla. Försiktigt och fint för att hitta känslan för hur mycket man behöver svänga.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

0 reaktioner på ”Gör någon glad!

    1. Inga planer på det 🙂 Men ett av mina livsmotton är att jag ska leva så jag kan dö nöjd och lycklig om jag dör imorgon. Fast jag kan inte dö riktigt än, måste gå på din cykelklass först. Och köra Ö till Ö med syster Lisa. Och besöka Patagonien. Och busa med mina barn tills de är vuxna (även efter det…) och och och …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *