Vad vill du?

Under den sista coaching workshopen i Portugal så frågade Cecilia vad jag tar med mig hem. Har funderat och det jag försöker behålla är känslan, känslan av att vara här och nu. Låter så enkelt och jävla fint. Men kan vara nog så svårt när jag har fyra deadlines och två barn som jag vill vara mer med.

Livet i nuet är alltid bäst. Man får se till att skapa sig ett nu som man vill vara i.

Cecilia höll en föreläsning och hade sedan fyra coachnings workshops förra veckan. Hon sa vid något tillfälle att man skulle kunna bygga ett helt coachingsamtal på en mening.

– Vad vill du? 

Att svara på den frågan UTAN att börja förklara varför man inte lever sin dröm är svårare. Det finns alltid men. Men som hon sa, det är ointressant. Bestäm dig, och sluta berätta samma historia om och om igen, för då blir den sann. Den är inte intressant, utan ge utrymme för det som du vill ha. Då växer du och går mot det ditt mål.

Några anteckningar som jag tog med mig hem var de här tre sakerna som man ska fundera över om man vill göra en förändring:

* Personligt – Vart vill du? Vad ger dig energi? Vilka tidningar och böcker fastnar du för? Var nyfiken, lyssna på signalerna och lär känna dig själv! Ta ett papper. Skriv ner saker som du går igång på. Och drömmar du har. Hur ser ditt drömliv ut?

* Socialt – Vilka har jag? Vilka behöver jag? Inspiration. Förebilder. I vilka sociala sammanhang känner jag mig hemma i, vilka sammanhang vill jag tillhöra? Skriv ner alla som du har runt dig och fundera, vilka ger energi och vilka tar energi? Vilka vill du ha mer av i ditt liv och vilka kan du faktiskt se mindre av?

* Omgivning – Förutsättningar. Kommer jag till min rätt i den här miljön? Skriv ner vilka miljöer du trivs i och fundera hur du kan förändra ditt liv så du lever i en miljö du trivs i. Kanske lever du där redan?

Och om du hör dig själv gnälla – fundera över vad du vill. Vänta inte på käftsmällen som kan komma i form av en cancerdiagnos, eller en nära väns död. Lyft blicken och se dig själv gå i skogen som 70-åring. Vad vill du se tillbaka på då? Som Paul sa under Torka aldrig tårar utan handskar häromkvällen “Man får inte leva om sitt liv, det är det som är själva grejen”

Så vad vill du?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

#Levförfan mugg

Vill du köpa en #Levförfan mugg – mejla mig på sofie@lantto.se Strax kommer du kunna köpa dem i en rejäl webshop igen men just nu är det enda sättet att höra av sig direkt till mig.

Läs mer »

Tips för att starta semestern lugnt

8 tips för en återhämtande semester! Har flera gånger läst att vi är som lyckligast just INNAN semestern. Forskning har visat att lyckonivån når sin topp precis före semestern. När vi väl har semester kan plötsligt tröttheten komma ikapp och allt är inte så rosenskimrande som man drömt om. Det sista du vill är att ägna flera semesterdagar åt att varva ner, eller bli sjuk för att du kört så hårt att du kraschar när du väl drar ner på tempot. Här hittar du åtta praktiska tips för att landa in i semestern lugnt – ta till dig det som talar till dig.

Läs mer »

4 reaktioner på ”Vad vill du?

 1. Tack för en sådan tänkvärd blogg! Ytterliggare ett inlägg jag ska använda mig av. Vad vill jag egentligen? 🙂

 2. Spot ON!

  Härligt! Just så.
  Och nästa steg; vad vill du BIDRA med till den här världen, dina sammanhang?
  I ditt fall: Jäklar vilket stort bidrag! Tack för alla klockslaget DU ger 🙂
  Kram

 3. Sannerligen en fin blogg!
  Sådant som man går och känner men inte alltid lyckas omsätta i ord. Bra gjort!
  Blue skies 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *