Sök
Stäng denna sökruta.

Vänd tanken till vad du vill

I söndags hade Lanttolife 3752 läsare, några fler än en vanlig dag. Väldigt roligt såklart. Men härligast av allt är att det fick människor att förändra och fundera. Vänner har friat, kramat och hört av sig till varandra. Stort! 

Det är väldigt sällan jag kollar min statistik, skriver alltid om saker som intresserar mig och försöker dela med mig av någonting. Om jag tänker mig 3752 personer stå på en rad så känns det mäktigt. Lite skrämmande faktiskt. Men tänker jag att 20 läst ett inlägg och 1 faktiskt gjorde något som förändrade den personens liv så det blev bättre så känns det ännu mäktigare. Men det jag skulle säga var tack. Tack för alla kommentarer och för att ni delade inlägget så många hittade hit.

Så vad 17 ska jag dela med mig av idag? Att jag var sen till tåget imorse?
Eller kanske vad jag tänkte på vägen till tåget? Att jag jobbar aktivt med att vända tankar, varje dag, varje timme? När jag rusar till tåget hör jag min hjärna skrika “du hinner aldrig” och genast ändrar till “klart jag hinner”.

När jag hör hjärnan säga “du är ingen löpare det här är tungt” så ändrar jag till “lätt, lätt”, och ser mig själv flyga fram som Lisa Nordén i huvudet.

När jag kliver upp på morgonen och känner “fi f*n nu vill jag bara somna, eller åtminsone snabbspola igenom första timmen med väcka barn, frukost, stress, klääää på er nuuuuu hojtningar, hej hej alla andra föräldrar som ser ut att vara ute i så j*vla god tid … springa till tåget …” 

Då tar jag ett andetag som fyller lungorna till max, sträcker på mig i sängen och förändrar min tanke. Vad är jag tacksam för? Hur skulle min perfekta idag se ut? Tänker på att vädret är bra, hur lyckligt lottad jag är som har en stark kropp och friska glada barn. Att jag nu har en timme där jag kan göra skillnad. Skillnad i hur vår dag blir. Om jag väcker dom glad och genom mitt agerade visar att det kommer bli en glad dag, en bra dag, en lugn dag, och får i dom något som liknar en bra frukost så kan jag hjälpa dom att börja sin dag bra.

Vissa dagar blir det inte en så bra början, jag släpper av min åttaåring, hon lipar åt mig och får springa till dörren med andan i halsen och skolklockan ringande i bakgrunden. Jag lämnar min femåring och han är fortfarande skitsur för att han inte fick ta med sig sin Bakugan till dagis. På väg till tåget kommer jag på att jag glömde packa åttaåringens äpple. Det ligger fortfarande kvar på köksbänken …

Det är då jag blir väldigt glad åt att det finns en dag imorgon också. Funderar över vad som inte fungerade idag, vad kan jag förändra till imorgon? Blev det en bra dag så njuter jag av det och funderar på vad jag kan ta med mig till imorgon.

Jag är ta mig tusan inte perfekt någonstans, men om det är något jag lärt mig så är det att ingenting, absolut INGENTING blir bättre genom att tänka att saker ska bli dåliga. Man får börja i det lilla och förändra sina tankar, för att förändra sitt beteende och till slut förändra världen.

Självklart? Bra!

Foto: Hans Berggren. Barnen på bilderna har inget med blogginlägget att göra. Förutom att en av dom inte har med något äpple till skolan idag. Och den andra förmodligen berättat för hela dagis att han inte fick ta med sin blå Bakugan idag, och det är hans hemska, hemska mammas fel. 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Förundranflykter

År 2024 räcker det inte med att tillbringa tid utomhus. Människor längtar efter upplevelser som går utöver vardagen och kommer att söka efter något som vi kan kalla ”förundranflykter”.

Läs mer »

EN SITUATION NÄR ALLT VAR MÖJLIGT

Har du minnen där allt kändes möjligt. Kolsyra bubblar i blodådrorna, livet känns lätt, du är fullständigt närvarande och hög på livet. Jag har ett gäng sparade i min lyckolåda.

Läs mer »

Tack & hej 2023

Tack och hej då 2023. Ett jädra bra år. Men också ett jädra sorgligt år. Kan ärligt säga att jag inte kan minnas ett år jag gråtit så mycket. Sagt farväl till räven, svärfar och goda vänner som gått vidare på tok för tidigt. Och det gör ont. Men det gör också att jag känner livet i mig ännu tydligare.

Läs mer »

0 reaktioner på ”Vänd tanken till vad du vill

  1. Ja du har helt rätt Sofie och vilken tur för mig att jag lärt känna just dig! Tack! Nu ska jag vända den här dagen till nåt bra! tack för påminnelsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *