Sök
Stäng denna sökruta.

Ladda. Ladda. Ladda om!

Imorgon 07.00 är det dags, Ironman Kalmar! Klicka här och följ oss. Lisa är 125. Anders 780. Tommy är 338 och jag är nummer 52.

Imorse 07.00 simmade vi. Skön temperatur i vattnet, och det är härligt att stå på samma ställe, samma tid som man kommer stå imorgon. Men då är det tävling. Idag kollade vi på vad vi ska sikta mot under simningen, och bara njöt av den där bubblande känslan av att vara bland massa nervösa människor.

På väg ut mot bryggan hittade vi det här gänget. I mitten Erika som imorgon är nummer 59.

Det känns som det är folkfest. Kommer ihåg när vi körde första gången, då kände vi typ två personer. Nu kramar man om roliga människor i varje gathörn. 

Roger Boström gör sig redo för att testa vattnet.

Daniel som jag gick CFU-kurs med i början av sommaren stod på bryggan. 

Hittade även en löjligt vacker domare i gummidräkt. Ann. 

Lisa och Anders med simbanan och Ölandsbron bakom sig. Imorgon ska Anders besöka Öland för första gången. Jag tycker det är liiite roligt att han cyklar över bron första gången han hälsar på Öland. 

Sedan långfrukost och registrering. Nu ska ni få hänga med mig och se hur det går till…

Registration step 1. Visa körkortet och få ett orange åkband som räcker fram till 23.00 imorgon. Observera Olle som gör segertecken i bakgrunden… Imorgon kör han sin första Ironman, glöm inte namnet, han kommer göra en bra tid. Fast jag är glad bara han tycker det är kul, för han påstår att det är mitt fel att han kör imorgon. Jag säger bara HEJA OLLE, HEJA!!!!

Morgondagens åkband.

Träffade Helena som ville byta klass. Hon var registrerad i herrklassen … 

Registration step 2. Hämta kuvert med nummerlapp och påsar att sätta prylar i.

Sedan försöker man ta sig genom området utan att köpa alltför mycket prylar. T-shirtar, muggar, handdukar, pennor, kepsar och barntröjor. Jag tror inte mina små bästisar skulle gilla tröjor där det står att de ska bli Ironman när de blir stora så jag shoppade ingenting.

Hem till lägenheten och packa prylar i påsarna man fick. Här är Anders överst, jag i mitten och Lisa längst ner. 

Tittade in hos Tommy, där såg det ut såhär.

Tillbaka till området. På med hjälmen och nummerlappen. Kontroll av cykeln. Att bromsarna fungerar mm.

Så fotas man med sin nummerlapp och cykel så de kan kolla att man tar med sig rätt cykel hem imorgon kväll.

Lämnar in våra “RUN” påsar. Nummer 52 är i första ställningen, lätt att hitta. (Säger jag idag, imorgon kanske jag irrar runt bland 1500 påsar och rycker och sliter för att hitta min…)

Man fick en plastpåse att sätta över cykeln under natten. Det är några cyklar som ska sova på området inatt.

Jag och Erika har våra cyklar precis vid “BIKE OUT”. Lyxigt värre, vi låtsas att vi tillhör eliten.

Och så lämnar vi av “BIKE” påsarna och kikar på hur det ser ut när vi kommer uppspringande ur vattnet. Vi har våra påsar på den första ställningen till höger, så vi kan se våra påsar direkt när vi börjar springa upp.

Till slut hämtade vi ut våra chip, satte fast dom runt vänster vrist och traskade ut från området och fortsatte…

… krama kompisar. Här Alex, Susanne, Thomas, Karin och Anders.

Mötte Rickard som precis var på väg in. 1235 imorgon. 

Han hade satt fast sitt punkakit snyggast! 

Fick frågan vad Lanttos sista tips är. Funderade och det här är mina sista ord idag …

Energi in, hela tiden! Bestäm dig för att äta vissa klockslag eller kilometer och gör det! Fundera inte, analysera inte. Bara in med energi. Börjar du känna dig trött? Ät. Trist? Ät. Less? Ät. Glad. Ät.

Du äter inte för stunden, du äter för nästa timme. Jag har hört att kroppen kan ta upp ungefär 400 kcal i timmen. Inte så mycket mer eller mindre så se till att få in MINST 400 kcal i timmen. Under en Ironman förbrukar du cirka 8000 kcal så du kommer ligga minus hur du än gör…

Njut av dagen. På allvar, många har tränat för just den här dagen ett eller flera år. Nu är du här. Gör det mesta av den. Insup känslor och vyer. Och på riktigt, världen går inte under för att du inte tar dig in i mål, eller slår personbästa. Du är grym som överhuvudtaget är här! Och den här meningen så måste man förstå att jag inte tycker att alla ska göra en Ironman, man ska göra det som gör just dig glad. Men imorgon är vi 1500 personer som valt att ställa oss i vattnet och simma 3860 meter, cykla 18 mil och springa 42.2 kilometer på det.

Håll inte på att ändra saker i sista sekund, det funkar som det är!

Träning. ALLA funderar på om de tränat nog, om det räcker till för att nå dina mål… Strunt i det, nu ser vi till att göra det bästa av dagen. DU HAR TRÄNAT HELT PERFEKT! PUNKT SLUT.

Sömnen. Skit i den, eller försök sova men om det inte går så kommer din dag bli bra ändå. Jag har aldrig tänkt “vad trött jag är” på tävling. Trött i kroppen ja, men inte trött för att jag inte fått sova. Nästan alla sover dåligt sista nätterna innan tävling.

Stort lycka till, alla som kör! Och ni andra, se till att ha en riktigt bra dag. Håll en tumme för oss, speciellt när ni börjar närma er middagstid, det är då vi behöver det som mest.

Nu kör vi!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Ladda. Ladda. Ladda om!

 1. Sofie du är så bra på att peppa och inspirera!! Tack för att du alltid är så glad och så peppande!! Dit namn står med tusch på min underarm för att komma ihåg din fina inspiration till livet och till träning! Tack Sofie!!!

  1. Tusen tack Lina! Blir otroligt glad över dina ord. Jag är helt övertygad om att du kommer få en fantastisk dag imorgon. Största lycka till. Kommer heja mig hes när jag möter dig imorgon!

  1. Ha ha, i det här sammanhanget är jag inte bäst men tusen tack! Vi ses snart. Och en dag kommer vi springa i Kalmar ihop. Blev glad när jag såg att du är friskförklarad nu. Kram på dig.

 2. Det är alltid lika inspirerande och kul att läsa din blogg om alla äventyr du gör. En blogg som inte är så fixerad vid tider utan om att det är kul att testa gräser. Tack Sofie och stort lycka till i morgon!!

 3. Alltså, att du ens startar så nära inpå din Norseman är för mig HELT otroligt! Hatten av redan nu Sofie, varje kilometer imorgon är imponerande! KÖR HÅRT!

  1. Varje meter är en bonus. Viktigast av allt är att ha en frisk och glad kropp. På riktigt. Fattar inte själv att jag känner mig så laddad som jag gör.

 4. ÅH vilket härligt inlägg!!Vi är rätt nära varandra, jag har startnummer 205. 🙂

  Hoppas på en riktigt fin och bra dag imorgon! Lycka till! Nu kör vi! 🙂

 5. Wow! Du är värsta rutinerade ironwoman men
  Ändå ödmjuk och skön- grymt ! Ska heja på er alla imorgon. Jag har redan sneglat på nästa år…. Mmmm

 6. Lycka till Sofie! Fantastikt kul att följa dig – du gör det med sådan glädje! Heja heja! Bra simmat, det kommer gå kanon det här!

 7. Grattis till en Iron(Wo)Man till 😉
  Kommer bli kul att läsa om loppet snart. Såg på resultatlistan att du kom i mål med en bra placering, kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *