Sök
Stäng denna sökruta.

Hell-week!

Två deadlines, flytt av hela redaktionen och bortrest sambo. Kalendern är mer än fulltecknad den här veckan. 

Men vet ni, det är måndag och jag har ett stort leende när jag susar fram på min skrotcykel. Solen lyser, vinden är varm, musiken i mina öron är bra och jag är på väg att dra igång hell-week med bästa kollegorna (se bilden ovan).

Mina nycklar för att fixa livet när kalendern är fulltecknad är:
* Njut i stunden. När jag cyklar till jobbet så kan jag inte göra något annat än att just cykla till jobbet. Andas, njut av livet och fokusera på stunden. Tänk på allt som är bra. Och låt det genomsyra dagen… när jag jobbar då JOBBAR jag. När jag tränar, då TRÄNAR jag. Är man 100% i nuet så är man inte stressad.
* Gör upp en lista, prioritera och fokusera 100% på uppgiften. Beta av punkt för punkt och njut av att stryka saker. Se hur mycket du gjort och strunta i hur mycket du har kvar. Borra ner huvudet och bara KÖR!
* Få in andningspauser. Träna. Extra viktigt att röra på kroppen när du har mycket att göra, det gör dig ännu effektivare när du väl jobbar.
* Ta hjälp. Finns det vänner som kan hjälpa till med att lämna/hämta barn? Kan ni ta varsin dag den här veckan? Finns det saker på din lista som du kan delegera, kan någon annan göra det?
* Andas långa djupa andetag. Sätt gärna en hand på magen och känn att den rör sig. Sänk axlarna. Tänk på hur mycket positivt du har i ditt liv. (Jag menar, du kunde vara dödssjuk eller ännu värre, dina barn… och då kan vi börja prata hell-week på riktigt…)
* Skratta åt skiten! Ingenting blir bättre av att vara sur. Skratta åt skiten istället. Allt blir lättare med ett leende. Faktiskt.

Och inse, det löser sig! Och om du nu skulle missa en deadline, livet går inte under för det. Faktiskt. Vad gör det om 100 år? Vad är viktigt EGENTLIGEN? Med det sagt så kan jag konstatera att jag aldrig missat en deadline. Tänker fixa de här också. Ett steg i taget. Ett andetag i sänder. Mot målet.

Hell-week. Nu kör vi! 

Och alla tips för att fixa hell-week är välkomna…

Nå gillar du det här så gillar du nog också

HEJ HEJ HÖFTEN!

Nu blir det julkalender i 24 dagar. Har samlat önskeinlägg så häng på. Men just imorgon ska jag göra lika många benböj, armhävningar

Läs mer »

En reaktion på ”Hell-week!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *