20 Ironman på raken. Javisst!

Här är Greger Sundin. Greger har kört 10 Ironman på 10 dagar. Sedan tänkte han att det gick ju bra det där och körde 20 stycken på raken året efter.  Greger simmade alltså 77 720 meter, cyklade 360 mil och avslutade med att springa 84,4 mil. 

Reaktionen jag får när jag säger att jag ska köra Norseman 5 augusti och sedan Ironman Kalmar 18 augusti är för det mesta. “Det går inte”. Det är då jag tänker på Greger. Klart det går. Och vem kan vara bättre att fråga om hur man återhämtar sig snabbt? Jag passade på när jag träffade honom på duathlontävlingen igår.

Svaret han ger är PROTEINER. Så fort du tagit sista steget på tävlingen in med proteiner i kroppen. Så mycket det bara går de närmaste två dagarna. Det var huvudtipset. Jag tar till mig och börjar planera proteinintag.

Min plan är att köra Norseman, känns kroppen ok kör jag Ironman Kalmar. Kan jag genomföra simningen gör jag det. Kan jag cykla över Ölandsbron gör jag det. Om kroppen säger nej du, så sippar jag sangria i en solstol och hejar. Det blir bra hur det än blir.

Har du något tips för snabb återhämtning?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”20 Ironman på raken. Javisst!

 1. Kollar man på diverse videor från Hawaii Ultraman (där bl.a. en viss Colting gjort bra ifrån sig), så ser man att de jobbar mycket med kyla och kompression. Det lilla jag har testat gällande kyla och kompression har gett bra resultat enl. mig så det skulle jag köra på, men testa någon gång innan. I övrigt tror jag på bra mat och att få vila ordentligt.

  Johan

 2. Tycker du är bäst, vilken ljuvlig inställning! 🙂

  Återhämtning: SOV. Kompressionskläder. Bra mat. Probiotika. Och glöm inte fira bedrift 1 bara för att bedrift 2 hägrar!

 3. Tänk dina kropps “arbetare” som sköter, bygger och fixar i din kropp (kallas även för celler):
  De behöver byggstenar = Protein
  De behöver Vitaminer

  Jag tror mycket på sova sig hel. När man sover produceras melanin, vilket är proteinet som är mycket bra mot immunförsvaret, läste om det i skolan, om det nu hette melanin 😀 …. så Lite melanin => Sjukling.
  Jag är jätte nojig när det gäller sömn. Jag måste ha minst 8h sömn. I lumpen sa kaptenen: “Om ni märkt så brukar den fjärde dagen ute fält vara “lättast” pga de flesta skador händer då, för att alla är så trötta”. De hade först statistik på det där och de flest olyckor hände den fjärde dagen. Kanske du inte hängde med mitt sömn snack…

  Samma gäller om man stressar…lätt och bli sjuk.

  Kroppen är smart: den säger när den har ont, när den vill något, energi, hungrig…Gäller ju bara förstå signalerna.

  Sammanfattningsvis:
  Horisontell läge, dropp med protein och vitaminer, ögon lappar och öronproppar.
  😛

 4. Hello!
  Tänker precis som dej, kan han så kan jag ;). Jag kör Kalmar den 18,de och en dubbel den 8-9 sept. Min plan är att vila mej i form mellan tävlingarna.
  Ta med lillasyster och kom över på en fika och smid återhämtningsplaner :).
  /Lina N

 5. Personligen tror jag att de krävs något “fel” rent mentalt för att göra det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *