ÖtillÖ – min utrustning!

Innan jag glömmer så tänkte jag berätta vad jag landade i för utrustning på ÖtillÖ. För er som funderar men också för mig själv till nästa år…

Våtdräkt, linne och triathlontajts 2XU, skor Icebug Acceleritas, strumpor Smartwool, kompressionssleeves Orca, simgogglar Aqua Sphere, klocka Garmin 310XT, paddlar från Speedo, ryggsäck Source, gummicord från järnhandeln, sågade fenor. I ryggsäcken fanns en camelback med cirka en liter vatten, två gels (enervit) och så fegade jag och la ner ett par extra simglasögon bara för att om det är något jag hatar så är det att ha immiga eller dåliga glasögon när jag ska navigera i öppet vatten. Sedan hade vi såklart med första förband, visselpipa och kartorna som är obligatorisk utrustning. Jag klippte våtdräkten vid knäna för att det skulle vara lättare att springa.

Jag var nöjd med allt. Fick frågan vad jag hade ändrat om jag körde imorgon igen (fast nu måste jag visst vänta ett år…) Det enda är att jag skulle tagit på mig en tight ulltröja istället, skippat fenorna (men i det här fallet var det för att jag och Ola skulle simma lika snabbt – och vår simning funkade helt perfekt) och eventuellt haft ett vätskebälte istället för en ryggsäck, fast bara kanske.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

SWIMRUN LINAN

Nu är det nära. Imorgon 12:00 går båten till Sandhamn. Incheckning, möte, middag och sömn. Och på måndag simmar och springer Lisa

Läs mer »

SNART ÖTILLÖ

Syster Lisa brukar alltid få lite tävlingsnerver när hon köper mjölk och utgångsdatumet är EFTER tävlingen. Som nu ÖtillÖ den 7 september. Jag

Läs mer »

0 reaktioner på ”ÖtillÖ – min utrustning!

 1. Har du något vätskabälte som faktiskt fungerar? Tipsa gärna i så fall! Jag slänger mitt oprövade efter 5 min på maran och idag testare jag mitt nya, lite dyrare och finare, men det vill liksom åka upp och jag vill inte ha det i midjan för då slår man i armbågarna plus att man ser ut som en tönt 🙂 imorgon blir det ryggsäck igen!

  1. Önskar jag hade ett bra tips, men jag blir också tokig på vätskebälten, alla rör sig. Har inte hittat något som är gjort för mig som har höfter. Jag kör långpassen med en Salomon ryggsäck med vätska i. Alternativt så lämnar jag en vattenflaska där jag vet att jag ska passera…
   Sorry. Hittar du det perfekta så hojta till!

 2. Vilken bra blogg! Jag läser i princip aldrig bloggar för de flesta verkar så pretto men här fastnade jag 🙂 Blir imponerad och inspirerad av din motivation.
  Och så har jag en liten fråga… det gäller strumporna på Ö till Ö. Är det de här du använde: M’s Phd Running Ultra Light Micro ?
  Jag ska göra Amfibiemannen i år och har rätt mycket funderingar kring utrustningen. Våtdräkt tänkte jag köpa en 3 mm shorty, tror du det räcker? (När jag gjorde Triathlon förra året hade jag en supertunn dräkt, mer som badräktsoverall men det räckte eftersom jag bara gjorde sprint versionen). Jag funderar på att pilla ner karta etc i vätskebälte men det kanske inte är en så bra idé? Har precis som du inte heller hittat ett vätskebälte som jag tycker fungerar.
  Lycka till med träningar och tävlingar 2012!

  1. Hej och tusen tack för fina ord.
   Jag hade ett par smartwoolstrumpor, men lite högre. När jag testade med de du nämnde så hände de att de korvade ner sig i hälen när man sprang med dom, irriterande och jag tänkte att det är som att be om skavsår. Så jag säger testa!
   När det gäller våtdräkt så är det tyvärr samma sak, under ÖtillÖ sprang många i kortärmade våtdräkter med avklippta ben. Själv var jag väldigt glad över mina långa ärmar, framförallt mot eftermiddagen. Så om du är frusen av dig så blir det kanske lite lite. Det viktiga är att du köper en våtdräkt som är gjord för simning, alltså väldigt flexibel i axlarna. Ingen surf eller dykvåtdräkt. (Kanske självklart men jag säger det ändå) Och att den passar dig i modell och storlek.

   Säg till om du hittar det perfekta vätskebältet så ska jag också köpa ett 🙂
   Lycka till på Amfibiemannen och allt annat du planerar i livet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *