Sök
Stäng denna sökruta.

Midnattsloppet, vilket party!


Jag har aldrig sprungit midnattsloppet innan, men kommer helt klart göra det igen. Det var som att springa genom en stor fest. Musik och pepp över hela söder och en lång svans av drygt 24 000 orangeklädda löpare. På bilden ser ni oss ladda inför starten med två smurfer vi hittade i samma startgrupp som oss.


Jag fick en startplats genom jobbet och Nike som är en av huvudsponsorerna, eftersom jag gjorde en Järnman för en vecka sedan så var min plan var att gå igenom loppet. Men jag rycktes med och tassade lite då och då. Vi fick starta med maskeradgänget, vilket var härligt. För när man kom tassande så jublade folk, att det var åt kräftskivan, SuperMario eller 97:ans buss det behöver man inte låtsas om.

Första tre kilometrarna sprang jag med Marie.

Känns fint att bli omsprungen av en kräftskiva,

eller två kakmonster…

… eller en silversurfare…

Marie och TräningsglädjeSara innan de drog iväg från mig.

Några spelmän.

Min kompis MaratonMarco (han som ska springa Stockholm Marathon 2013 på 3.15) sprang sitt första löplopp någonsin och kom in efter 46 minuter och två sekunder. Helt ok första tid, speciellt eftersom han sprang baklänges som på bilden 😉

I den jobbigaste backen satt Musse Hasselwall och läste upp pepp som man hade kunnat skicka in till löpare i förväg. Vansinnigt härlig stämning.

Trots mina fina föresatser att gå så småsprang jag lite då och då, och speciellt Hornsgatan upp mot mål. Att springa i mål är alltid härligt, och för första gången i mitt liv har jag blivit sugen på att springa järnet under något millopp, det vore roligt att se hur fort mina ben kan gå om de fått vila. Men än så länge är jag gourmettriathlet, jag njuter mig igenom mina lopp. Så även igår. Det här loppet får fem av fem gourmetpoäng.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Midnattsloppet, vilket party!

  1. Jag gillar verkligen din inställning till lopp – man SKA njuta sig igenom! Det tänker jag göra på Lidingö i år, efter hälsporren och obefintlig löpträning kommer jag ändå inte att varken persa eller ta silvermedaljen;) Så det ska njutas!:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *