Sofie 2.0

Under förra våren så jobbade jag heltid, höll två yogapass i veckan, formgav två böcker, tränade för en Ironman, försökte vara en bra mamma till två barn och en hyffsat trevlig människa att leva med.

Under sommaren 2010 så utvärderade jag mitt liv, funderade över vad som är viktigt och inte. Vad är jag bra på och inte? Vad vill jag ha mer tid för och vad är inte lika viktigt? Sedan skapade jag Sofie 2.0. En lite bättre version av Sofie helt enkelt. Den Sofie jag vill vara.

Missförstå mig inte, jag gillar mig själv som jag är men jag kan inte låta bli att utvärdera, se om man kan göra saker bättre. Gör det med allt. Jag kan inte stå i en glasskö utan att utvärdera. hur kunde de göra det här bättre? Snabbare. Effektivare. Godare. Roligare. Lönsammare. Har gjort det så länge jag kan komma ihåg.

Men tillbaka till utvärderingen av mig själv … Om man skalar av allt så svarar de flesta att det viktigaste är att få vara frisk och ha en frisk och lycklig familj. Det är även mitt svar på vad som är viktigt. Om jag eller någon i min familj blir sjuk så släpper man allt, då är ingenting annat viktigt. Det kan vara viktigt att komma ihåg de där dagarna man inte tycker något klaffar. Vad är EGENTLIGEN viktigt?

Jag var lycklig under förra våren, men det jag saknade var tid för att träffa människor som jag vill se mer av. Att kunna ta en spontan fika med kompisar. Mer tid för kramar, tid att lukta på blommorna och gå på yoga för att jag vill det. Det kändes som jag aldrig hade en minut över. Som att jag i bästa fall småsprang genom livet men för det mesta låg på 90% av maxpuls. Och så vill jag inte ha det. Sedan ville jag sluta vara en tidsbov och hitta tillbaka till att se det positiva i alla människor. (Mer om det en annan dag)

Jag sa nej till extrajobb och skapade tid att fylla med andra saker. Många undrar hur jag hinner med allt, och jag upplever att jag nu har hur mycket tid som helst. För jämfört med förra året så känns det som jag har hur mycket tid som helst. Jag skulle kunna fylla varenda minut av roliga saker men jag försöker prioritera.

De där stunderna då man går ner till stranden med den lilla handen i sin stora. Då man har lugnet i kroppen att lyssna och diskutera om Morran finns på riktigt eller inte. Stunden på bryggan då man hinner prata om fisken man precis släppte tillbaka kommer att hitta hem. DE stunderna är viktigare än att jag tjänar några tusen extra.

Att hitta små stunder där man landar och faktiskt använder alla sinnen skapar kreativitet. När jag är ute och springer i skogen och verkligen landar där jag är. Lyssnar på min andning, tar in vad jag ser, luktar och känner så kommer ofta en våg av kreativitet. Jag kommer på lösningar på problem och får massor av idéer.

När jag nu utvärderar Sofie 2.0 så känner jag mig lyckligare, starkare och upplever att jag har mer balans i livet än någonsin innan. Jag vill fortsätta på samma bana med lite små justeringar. Sofie 2.1 håller på och forma sig i mitt huvud. Älskar den bubblande känslan av att något är på gång.

När ni utvärderar våren, vad kommer du fram till är viktigt i ditt liv? Vad kan du plocka bort för att få tid för det? Hur ska hösten 2011 se ut?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

HEJ HEJ HÖFTEN!

Nu blir det julkalender i 24 dagar. Har samlat önskeinlägg så häng på. Men just imorgon ska jag göra lika många benböj, armhävningar

Läs mer »

0 reaktioner på ”Sofie 2.0

  1. Jag blir så glad och peppad av allt du skriver. Johanna 2.0 kommer skratta mer och gnälla mindre. Sen tror jag Johanna 2.0 kommer ta sig tid att avsluta halsduken som det började stickas på för två år sedan 🙂

  2. Vilket fantastiskt inlägg Sofie! Jag tror du har en rejäl släng av journalist i dig. “De där stunderna då man går ner till stranden med den lilla handen i sin stora. Då man har lugnet i kroppen att lyssna och diskutera om Morran finns på riktigt eller inte. ” Behöver jag säga att jag blev tårögd?

    Stor kram!

  3. Åh vad fint du skriver Sofie. Blir så himla inspirerad – mycket av träning men även av din livsfilosofi 🙂 Och jag är också en tidstjuv som går runt och har dåligt samvete över det. Ska också försöka ta till mig dina tips och utveckla mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *