Spring-Cykla-spring

Spring-Cykla-spring eller hata-älska-hata som jag kallade duathlon för förra året. Efter förra årets duathlon så gav jag löftet att duathlon is no more. Varför göra det man inte gillar inte EN gång utan TVÅ gånger?


Men efter lite fundering så kom jag igår fram till att om det är tävling så har man en anledning att cykla fincykeln OCH ha på finhjulen. Det plus att 2011 är året då jag ska älska löpning gjorde att jag, syster yster och Anders packade bilen full av carbon och åkte till Brottby imorse.

Här har tre SPIF-tjejer lagt upp sina saker inför tävling. Min tyska älskling längst till vänster vid den gröna handduken. Lisa i mitten och grymma Erika till höger. Först springer man fem kilometer, sedan tar man på sig hjälmen, byter skor och trampar iväg på cykeln. Två mil på cykel och sedan 2,5 kilometer löpning igen.

Det bästa är alla sköna människor. Vi var drygt 70 startande.

Träffade bästa Jeanette som ska köra duathlon i London senare i år.

Erika förklarar snabbt hur hon tänker när hon växlar mellan löpning-cykel-löpning.

Anders och Lisa efter målgång.

När jag bodde i Gällivare så skrattade vi rätt mycket åt alla stockholmare som kom upp och åkte skidor. De hade de fetaste skidorna men kunde knappt ta sig ner. Jag hade lite lite ångest över att jag skulle cykla på min supercykel och känna mig som en av dem idag. Bland annat kände jag mig som en idiot för att jag inte hade lyckats få bort en plastbricka som sitter på zipparna (hjulen) när man får dem. Erik Hooft på bilden hjälpte mig ur krisen.

Men på tävlingen kände jag mig inte som en idiot. Löpningen var tung, sådär så jag om och om igen undrade vad jag hade där att göra. Alla superlöpare försvann iväg i överljudshastighet, men jag sprang hela vägen och sista varvet levde jag för att jag visste att bara jag tar mig till växlingsområdet så skulle jag få cykla. Och cykla gjorde jag. Tysken + Sofie = kärlek.

Vi susade fram och hade löjligt rolig medan vi hejade på folk vi körde om. Passerade 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 och några till … Det som är lite trist är att jag sedan måste lämna tysken och springa 2,5 kilometer till och då susade några om mig igen.

Det jag tar med mig är att jag kände mig oövervinnerlig på cykeln, jag sprang hela vägen och kapade cirka 10 minuter jämfört med samma bana förra året.

Lisa har kommit på vad de där tempopinnarna egentligen ska användas till!

Erland från SPIF såg snabb ut varenda gång jag såg honom under loppet.

Det var en hel del feta cyklar (och hjul) på idrottsplatsen idag. Bara det var väl värt en titt.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Spring-Cykla-spring

  1. Det är tydligen bara t-shirtarna som kommit. Och jag skjutsade L och A till Brottby så jag tiggde till mig min från kartongen.
   Siiiiilva – när kommer våra kläder?

 1. Du är grym Sofie! Du + Tysken = sann kärlek – det såg bra ut!! Då måste ju du köra RoslagsVåren så slipper du löpningen! 😀 Tack för all pepping!!
  BRA JOBBAT!! Kram

 2. Vilket som närsom. Efter en heeel dags vila är jag på topp igen:) Långpass på lördag efter simning? 30 km. Kan vi tvinga någon att skjutsa oss till Vårby så kan vi springa därifrån och hemåt…

 3. Du pratar om Tysken … men inte Peter Dörlich… jag tror du menar din cykel, eller? Jag trodde alltid att den kommer från Canada … men kanske har jag fel. Kul rapport från tävlingen! Och de nya SPIF-kläder är efterlängtade. 😉

  1. jag hade fel. … du hade ju inte en Cevelo …det är din systers…. yepp… din cykel är en riktig Tyschk. 😉

  2. Tack för kvällens skratt!!!! Hela texten blir väldigt rolig om man läser tysken som Peter Dörlich 🙂

   1. Du är så välkommen. Jag bjuda gärna och ofta på mera skratt. 😉 det förlänga livet!

  1. Ken, du passar alltid in! Det är alltid tuffare att cykla om de med tempohjälm när man har en Vvvvvvvvvärldsmästarcykel …
   (Och jag kan säga att mellan feting-fetingcyklarna så fanns det rostiga mountainbikes, tantcyklar och allt därimellan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *