Sök
Stäng denna sökruta.

Jag kommer bli 105 år!

Det finns en intressant tidning som heter Idrott och kunskap. Jag fastnar ofta för artiklarna (tyvärr tycker jag den har så trist form att jag ibland får lust att fråga om jag får göra om den gratis, bara så fler kunde ta till sig den …)

I det senaste numret fastnade jag för en artikel om att uthållighetsidrottare som långdistanslöpare och längdskidåkare lever 2,8–5,7 år längre än normalbefolkningen.

Och då kan man enkelt räkna ut att eftersom jag tänkte bli ungefär 100 år, så kommer jag nu bli cirka 105 eftersom jag börjat smaka på det här med uthållighetsidrott.  Skönt att få det fastställt.

Den andra artikeln som jag läste igenom med extra intresse var en studie om kompressionskläder ger bättre kondition. Studien säger att det inte är någon skillnad. Men uppenbarligen tycker många löpare och triathleter det eftersom de har på sig både kompressions-strumpor, byxor och gärna en tröja under tävling.

Jag gillar kompressionsstrumpor. När jag springer, men nästan ännu mer efteråt. Om de ökar blodcirkulationen eller inte spelar för mig ingen roll, eftersom jag upplever skillnad.

Och alla pensionärer kan ju inte ha fel, klart det är skönt med stödstrumpor! Jag vet att det inte är samma sak, men jag upplever samma sak i mina ben varesig jag har på mig apotekets stödstrumpa eller en svindyr kompressionsstrumpa. Men de som är gjorda för löpning är onekligen skönare att springa i.

Vad tycker ni, ger kompression bättre kondition?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

#LEVFÖRFAN DAG 19

Jag älskar tabataintervaller av många orsaker. Jag har lyssnat på professor Tabata himself vid två tillfällen då han varit i Stockholm. En

Läs mer »

PACKLISTA:VANDRING

Har aldrig tidigare fått så många frågor på vad man ska ha med sig när man vandrar. Kul! Här hittar du listan

Läs mer »

SWIMRUN – PRYLARNA

När jag fick frågan om jag vill gästa livesändningen för ÖtillÖ och prata om prylar så kände jag mig som en pensionär

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *