Sök
Stäng denna sökruta.

50 ÅR AV LIV

Lösryckta tankar från en som levt 18 263 dagar.

Gångerna som människor försökt använda ordet “kris” i samband med min ålder har vandrat vid min sida hela mitt liv. När jag började dyka, hoppa fallskärm, yoga, triathlon och så vidare.

Och. Så. Vidare.

Jag har aldrig varken känt eller kallat det en kris. Hittar jag något som jag tycker om gör jag det – mycket. Utveckling. Ska jag kalla det något så kallar jag det utveckling.

Ett annat uttryck som vandrat vid min sida hela livet är “Vänta bara till du är … 30 … 40 …50 … då kommer du inte kunna …” Det handlar om att springa, hoppa, vandra och i allmänhet göra äventyr.

Jag har sedan länge slutat bry mig. Jag har insett att människor som vill ha en undanflykt kommer alltid att hitta det. Människor som vill göra något, de kommer alltid hitta ett sätt att lösa det.

Älskar citatet:

“Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people.”

Eleanor Roosevelt

Tycker det finns mycket att hämta där. Om du märker att du ofta sitter och pratar OM någon istället för att leva själv så skulle jag vilja ge dig en stark kopp kaffe, en rejäl köttbit, bjuda på ett crossfitpass och en simtur i en sjö i midnattsol och sedan se om det är lika intressant att prata om andra.

Har aldrig brytt mig om ålder. Varesig min egen eller andras. Det som betytt något är glittret i ögonen och lusten att leva. Det är klart jag märker att min kropp inte återhämtar sig lika snabbt som när jag var 20. Jag har tusen och ett ärr och rynkor som visar på att jag levt. Jag jobbar med min hjärna varje dag för att älska det och se möjligheterna jag har.

Min plan är att fortsätta ta stora klunkar av livet, göra allt jag kan för att ha en frisk och glad kropp och en hjärna som ser möjligheter.

Önskar dig en riktigt bra dag, vecka, månad, år och liv.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *